Svaka devojka zaslužuje venčanje iz snova. Međutim, kao i sve i snovi se razlikuju od osobe do osobe. Devojke maštaju o različitim venčanjima. Ako ste vi jedna od devojaka koja mašta o bajkovitom venčanju, na kojem će izgledati kao princeza, ovo je pravi tekst za vas.

Venčanje u dvorcu. To je tako romantično, istorijski i bajkovito. To je naprosto čarobno. Predstavićemo vam nekoliko prelepih dvoraca iz različitih vremenskih perioda, različitih kultura i koji se nalaze na različitim mestima sveta. Tako slični, a tako različiti odgovaraće idejama o bajkovitim venčanjima koje su slične, a koje se opet i razlikuju u zavisnosti od želje pojedinaca.

Prvi dvorac koji vam predstavljamo jeste “The Artist’s Castle” čija je lokacija Francuska. Ovaj fantastičan dvorac nalazi se u Kanu, na francuskoj rivijeri. Ovaj predeo prvo su naselili Rimljani pre 2000 godina. Dvorac datira još od XIV veka i veoma je blizu mora. Ova veličanstvena građevina obuhvata dve kule, bedeme, kao i terase i kupole čije kapije imaju fantastočan pogled na more.

slika18.jpg8 Venčajte se u nekom od ovih velelepnih dvoraca (1. deo)

“The Artist’s Castle” , Francuska

Dvorac koji nas ostavlja bez daha zbog njegovog velelepnog izgleda i imanja koje se nalazi u sklopu njega, definitivno je dvorac “Ashford” u Irskoj. Dvorac se nalazi na 350 hektara vrhunski održavane bašte. Ovaj dvorac datira od davne 1228. godine. Ono što je veoma zanimljivo a tiče se ovog dvorca jetste da je danas on spoj nespojivog. Naime, on sadži sve bajkovite elemente jednog zamka, ali isto tako sadrži i moderne elemente. U sklopu dvorca se nalazi predivan restoran. Uživajte na vašem venčanju i ostanite ovde na medenom mesecu i uživajte u irskom gostoprimstvu i božanstvenoj prirodi.

slika28.jpg8 Venčajte se u nekom od ovih velelepnih dvoraca (1. deo)

“Ashford” , Irska

Paronella Park” jedan je od najneobičnijih dvoraca. Nalazi se u Australiji, koja nije naročito bogata ovakvim građevinama. Raskošna vegetacija kišnih šuma, vodopadi, tropske biljke i ruševine okružuju dvorac. Ovo mesto je očaravajuće.

slika38.jpg8 Venčajte se u nekom od ovih velelepnih dvoraca (1. deo)

“Paronella Park”, Australija

Dalhousie” je veoma lep i interesantan dvorac. Nalazi u Škotskoj. Smešten je na rečnoj obali i okružen je šumom. Ovaj srednjevekovni dvorac pun je romantike i istorije koja uključuje Edvarda I i kraljicu Meri. “Dalhousie” se nalazi blizu Edinburga, savršene lokacije za medeni mesec.

slika48.jpg8 Venčajte se u nekom od ovih velelepnih dvoraca (1. deo)

“Dalhousie”, Škotska

Civitella Ranieri” naziv je simpatičnog dvorca u Italiji. To je lep i očuvan dvorac iz XIII veka sa fantastičnim pogledom na prirodu. Važno je da znate da ukoliko imate katoličku uslugu, ne možete obaviti ceremoniju venčanja u dvorcu, dok u njemu možete imati prijem. Ukoliko ste protestanti, u ovom dvorcu možete i da se venčate.

slika58.jpg8 Venčajte se u nekom od ovih velelepnih dvoraca (1. deo)

“Civitella Ranieri” , Italija

Tekst: Aleksandra Grujić

Comments