Medeni mesec ne traje večno ali možete ga učiniti nezaboravnim. Evropa vam nudi predivne i romantične gradove u kojima se možete opustiti i uživati sa svojim partnerom posle napornih dana planiranja, organizovanja i samog venčanja. Ukoliko ste se odlučili na to da provedete medeni mesec u Evropi, pogledajte naše predloge.

Venecija

Ukoliko ste u potrazi za romantikom, severoistočna Italija je pravi izbor. Možete se diviti starinskoj arhitekturi, šetati Trgom Svetog Marka, ljubiti se na Mostu uzdaha ili uživati u vožnji gondolom.

Slika 221 Medeni mesec u Evropi

Medeni mesec u Veneciji, najromantičnijem gradu na svetu

Prag

Prag je najočuvaniji grad Evrope i glavni grad Češke. Poznat je i po bogatstvu kojim obiluje, pa ima i nadimak “Zlatni Prag”. Prilikom posete Pragu, videćete veliki broj građevina iz 14. veka, a jedna od najpoznatijih je Katedrala Svetog Vida. Nemojte propustiti i obilazak Starog grada, prelazak preko Karlovog mosta, šetnju Trgom Svetog Vaclava i pogled na Astronomski sat. Savetujemo i obilazak malog mesta u blizini Praga, Karlove Vari.

Slika 35 Medeni mesec u Evropi

Mračni i romantični “Zlatni Prag”

Madrid

Najveća evropska metropola i glavni grad Kraljevine Španije… Madrid. Osetite gostoprimstvo, razigranost i vedrinu Španaca. Nemojte propustiti posetu četvrti Uertas, gde su živeli i radili poznati pisci i dramaturzi španskog “Zlatnog veka”, Servantes (Miguel de Cervantes Saavedra), Lope de Vega (Félix Lope de Vega), Kevedo (Francisco Gómez de Quevedo) i Gongora (Luis de Góngora).

Slika 43 Medeni mesec u Evropi

Neodoljivi, razigrani Madrid

Pariz

Glavni i najveći grad Francuske, Grad ljubavi, Pariz. Mnogi odlaze u Pariz da bi se zaljubili, a mi vam savetujemo da ga posetite i uživate u svojoj ljubavi. Obavezno obiđite Ajfelov toranj, Trijumfalnu kapiju, muzeje Luvr i Orsej, katedralu Notr Dam, baziliku Sakre ker, bulevar Osman i operu Garniju.

Slika 55 Medeni mesec u Evropi

Romantika u Gradu ljubavi

Istanbul

Posetite Tursku, Bosforski moreuz i glavni grad Istanbul. Grad obiluje znamenitostima i vidljivi su tragovi mnogih civilizacija. Obavezno posetite Topkalni dvor, ulicu Istiklal, Prinčeva ostrva, Sultan Ahmetovu džamiju, Muzej mozaika, Veliki Bazar i Trg Taksim.

Slika 63 Medeni mesec u Evropi

Milionski Istanbul

Tekst: Jelisaveta Popov

 

Comments