Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Rivijera Maja, koja se nalazi na poluostrvu Jukatan, jedna je od najpopularnijih destinacija u Meksiku, svakako s razlogom. Ovaj čaroban predeo Meksika ima 140 kilometara dugu obalu, koja se prostire od Kankuna do Puerto Morelosa, duž koje se nalaze pešačke i biciklističke staze, prelepi restorani, istorijska mesta i, naravno, predivne peščane plaže.

Uz činjenicu da je duž rivijere smešteno više od 400 hotela, možemo reći da ova destinacija predstavlja pravi džekpot za vaš medeni mesec.

medeni mesec carobna rivijera maja obala Medeni mesec: Čarobna Rivijera Maja

Rivijera Maja pruža zaista širok spektar aktivnosti i avantura koje morate doživeti, pa se zato nemojte ustručavati da probate neki od vodenih sportova. Mi vam preporučujemo jedrenje duž ostrva Konzumel, koje ima drugi najduži koralni greben na svetu, ali i ronjenje u podvodnom muzeju, kako biste iz vode uživali u prelepim pećinama i skulpturama koje je napravila priroda.

medeni mesec carobna rivijera maja pecine Medeni mesec: Čarobna Rivijera Maja

Ono što daje posebnu draž ovom mestu jesu brojni spomenici drevnih Maja, jer se svaki od njih – Tulum, Koba Kičen Ica – potpuno razlikuju jedan od drugog. Prvi se nalazi pored plaže, drugi je smešten duboko u džungli, dok je treći pun iskopina. Za koji god da se odlučite, nećete pogrešiti, jer smo sigurni da ćete uživati u hramovima, skulpturama i terenima za svečanosti koji datiraju još iz drevnih perioda.

medeni mesec carobna rivijera maja spomenici drevnih maja Medeni mesec: Čarobna Rivijera Maja

Plaja del Karmen nekada je bilo uspavano ribarsko mesto, a danas predstavlja jedan od najposećenijih meksičkih gradova koji se nalaze duž obale, i nezvanično je glavni grad Rivijere Maja. Ovaj status stekao je zahvaljujući ulici Avenida Quinta (Peta avenija) u kojoj možete pronaći butike najvećih svetskih brendova (Louis Vuitton i Zara), kao i velike lance restorana (Señor Frogs).

medeni mesec carobna rivijera maja plaja del karmen Medeni mesec: Čarobna Rivijera Maja

Međutim, mnogo autentičniji meksički duh doživećete ako posetite lokalne zanatske radnje, male prodavnice antikviteta i restorane starosedelaca. Za večernji izlazak su klubovi, od kojih se neki nalaze i na plaži, nešto što nikako ne smete propustiti.

medeni mesec carobna rivijera maja pescane plaze Medeni mesec: Čarobna Rivijera Maja

Jedan od glavnih razloga zbog kojih je Rivijera Maja popularno mesto za medeni mesec, jeste veliki broj luksuznih hotela koji se nalaze duž obale mora. Za koji god da se odlučite, sigurni smo da ćete uživati u jedinstvenim aranžmanima i pogodnostima koje oni nude.

medeni mesec carobna rivijera maja luksuzni hoteli Medeni mesec: Čarobna Rivijera Maja

Meksiko je jedna od dve zemlje (pored Francuske) čija je hrana zaštićena kao kulturno dobro od strane UNESCO-a, pa zato nemojte propustiti priliku da probate lokalne specijalitete napravljene od paradajza, avokada, kakaa, vanile i drugih namirnica koje su karakteristične za ovo podneblje.

medeni mesec carobna rivijera maja spa tretmani Medeni mesec: Čarobna Rivijera Maja

Među stvarima koje nikako ne smete propustiti u Meksiku nalaze se i čudesni spa tretmani! Naime, drevne Maje tražile su način da se približe bogovima, pa su koristile čokoladu i med kako bi ih zadovoljili. Današnji spa centri nude upravo ove tretmane drevnih Maja, od kojih je napopularniji tzv. temazcal, koji slavi četiri elementa, prošlost, sadašnjost i budućnost. Osim ovog tretmana, parovi mogu uživati i u tretmanu masaže eteričnim “ljubavnim” uljima, koje na telo deluju opuštajuće i hrane vašu kožu.

Izvor fotografija: bridalguide.com

Jasna Đorđević

Editors choice