Italija, svetska modna vodilja, kraljica dizajna, odeće,  kozmetike, stila, zemlja ljubavi. Poznata po arhitekturi, umetnosti, muzici, vinu, čuvena po kulinarstvu i vrhunskom ukusu…Vekovima svojom atrakcijom privlači turiste iz svih krajeva sveta. Nastala na tlu drevnog Rimskog carstva, nadaleko je čuvena po svom geografskom obliku. Smeštena u srcu zemljine lopte, okružena kamenitim plažama i zapljuskivana talasima moćnog Jadrana, pravo je božansko savršenstvo.

Sve znamenitosti Italije, svaki kamen, palata, ulica, svaki talas morske svežine ili snežni vrh planina govori svoju priču, a njome gospodare duhovi iz zidina večnog Rima. U svemu elegantna, moćna, luksuzna, a opet tako neukroćena, divlja i neobuzdana, ova evropska lepotica rodna je gruda vrhunskih umetnika i svi putevi iznova vode njoj.

Neka i vaš brak dobije pečat večnosti, snagu mora, čvrstinu drevnih zidina, izraz divljenja i moć Rimskih bogova, ovekovečite ga u srednjovekovnom zamku u Toskani

1 panorama Italijanski zamkovi: Montalćino, Toskana

Panorama ovog fascinantnog mesta prisutne ostavlja bez daha

Na malenom brežuljku, nedaleko od Sijene, uzdiže se rodno mesto BrunelaMontalćino. Dobio je naziv od jedne vrste hrastovog drveta koja je nekada prekrivala ovo mesto. Bogat je vinovim lozama i maslinama. Tokom srednjeg veka bio je poznat po izradi kožne obuće, ali vremenom doživljava ekonomski slom, sve do konačnog oporavka i titule prestižnog vinskog grada.

Sa srednjovekovnog utvrđenja pruža se pogled na rumenilo vinograda. Brunelo di Montalcino je brend, jedno od najvećih vinskih imena i najpoznatijih pića sveta. U središtu ovog izvrsnog mesta, nalazi se zamak iz 18. veka. Preuređen je u hotel sa 14 luksuznih soba i apartmana. Svaki detalj kraljevskih stubova odiše lepotom arhitektonskog nasleđa Toskane, dok se unutrašnjost ogleda u komforu i prefinjenosti.

3 zamak Italijanski zamkovi: Montalćino, Toskana

Do srednjovekovih zidina vode male, uske uličice

Izvor fotografije: touristmaker.com

Prvi stubovi su podignuti još u 13. veku, po zamisli arhitekte Mino Foresi (Mino Foresi) i Dominika de Feoa (Domenico di Feo). Tvrđava je podignuta na najvišoj tački grada, vođena uskim, kratkim ulicama koje se protežu od glavne ulazne kapije do samih romantičarskih fasada. Pored tvrđave je malena crkva, sada pretvorena u muzej, bogat drevnim znamenitostima.

5 zamak Italijanski zamkovi: Montalćino, Toskana

Očvrsnut vekovima i okupan ukusom crvenila

Montalćino je po svemu jedinstven, drugačiji po boji, melodiji i ritmu koji u njemu caruje. Duh srednjovekovlja se u njemu neprestano oseća, a tradicija dva puta godišnje oblači svoje ruho. Žene i muškarci u kraljevskim odorama sa svojom vlastelom iznova vraćaju misli u istoriju ovog zamka.

6 zamak Italijanski zamkovi: Montalćino, Toskana

Zamak je skriven na dalekim brežuljcima Italije

Ovaj prelepi dvorac leži na poljima natopljenim vrhunskim grožđem, smešten je u sazvežđu plantaža, održan dobrotom, negom i lepotom prirode.

7 zamak Italijanski zamkovi: Montalćino, Toskana

Svojevrsno je nasleđe srednjovekovlja

Prekriven je velom romantičnosti, nežnosti i glamura. Opijen ukusom ljubavi, zanosa i strasti. Skriven je na zabačenim brežuljcima, pruža mir, spokoj i udobnost, vrhunski doživljaj i istorijsku čar. Zato je omiljeno mesto mladih ljubavnika, spremnih da svoj brak učine jedinstvenim. Doživite i vi kraljevski ugođaj, uz ukus najkvalitetnijih vina i melodije orijenta proslavite najlepše dane svog života, a nazad ponesite svojevrstan dragulj, zvan uspomena.

8 vino Italijanski zamkovi: Montalćino, Toskana

Neponovljivi ukus zadovoljstva će zasladiti i vaše najlepše trenutke

Tekst: Jelena Šipčić

Comments