Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Sofisticirane i romantične: Najnovije svadbene kreacije Zaca Posena

Najbolji momenti venčanja u filmu “Downton Abbey”

Najlepši jesenji nevestinski buketi

Dekorativni dodir jeseni na tvom venčanju

Horoskop otkriva: Kako bi izgledala tvoja savršena prosidba?

Čudesni nevestinski buketi – koji nisu cvetni

10 dana pre venčanja – 10 stvari koje ne smeš da zaboraviš

Najlepši hoteli za medeni mesec – za ljubitelje vina

Fotografije sa venčanja koje moraš imati

Više cenimo vrednost zajedništva, jer ono što imamo da podelimo sa partnerom, srž je bliskosti. Nežnost, toleranciju i blagonaklonost vrednujemo više od strasti i ljubavnih uzleta, jer na njih možemo da računamo na duge staze. I to je ono što će nam ostati i posle svega, kad potrošimo i mladost i produktivnost i ostanemo jedno drugom kao društvo, potpora i prijatelji u starosti.

Razumemo brak i kao vezu i kao instituciju i lakše nam je da poštujemo različitosti. Ne plaše nas sklonosti partnera koje nisu i naše sklonosti, ne pokušavamo da ga kontrolišemo i promenimo, više poštujemo njegovu ličnost i ne pokušavamo sebe da promenimo da bismo se uskladili sa njim. Svako je tu odrastao, odgovoran i zreo, dovoljno da tačno zna šta hoće, kada, koliko i zašto. A ako neko hoće da provede ostatak svog života sa nama, to ima pravu težinu. To znači da nas voli, da mu prijamo, ali i da smo mu korisni i potrebni.

Enhance Your Marriage Through Loyalty Tajna uspeha drugih brakova

Dovoljno smo matori. Ako smo u prvi brak ušli iz mladalačke ljubavi i nismo uspeli da se izborimo sa realnim zahtevima zajedničkog života, jer smo očekivali da ćemo se uvek voleti kao prvog dana i da će sve ići glatko, u drugom ćemo biti mirniji. Odnos nam neće diktirati hormonske oluje, obični ljudski padovi nas neće razočaravati do kostiju, a umećemo i da izbegnemo zamke i iskušenja. Nekada, ljudi tek u drugom braku osećaju da su stvarno spremni za brak.

Izvor fotografija: traveldealsjunction.com, www.kulturekritic.com

Aleksina Đorđević

Editors choice