Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Najvažniji trendovi venčanica u 2020.

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Sofisticirane i romantične: Najnovije svadbene kreacije Zaca Posena

Najbolji momenti venčanja u filmu “Downton Abbey”

Najlepši jesenji nevestinski buketi

Dekorativni dodir jeseni na tvom venčanju

Horoskop otkriva: Kako bi izgledala tvoja savršena prosidba?

Čudesni nevestinski buketi – koji nisu cvetni

10 dana pre venčanja – 10 stvari koje ne smeš da zaboraviš

1/2

Nekoliko je glavnih sastojaka recepta za uspeh drugih brakova, a jedan od najvažnijih je da niste ludi da ulazite u drugi brak, ako ne mislite da ćete u njemu i ostati. Možda više niste ni toliko mladi, da biste sebi dozvolili ludost, a možda ste stekli vrlo razumne poglede na ljubav, brak i obaveze.

Iskustvo u prvom braku ne mora da bude loše, samo zato što se taj brak okončao. Statistika je na strani razvoda, ali ako se ne upustimo u prvi brak, ne razmišljajući o statistici, vođeni namerom, željom, ludošću ili samo pristajući na razvoj situacije u kojoj smo se našli, nećemo ni steći iskustvo. Iz tog razloga, iskustvo je ono što je uvek dobro i uvek dragoceno, bez obzira na razloge zbog kojih se brak okončao. Osim onoga što je dovelo do kraha, ne možemo da zanemarimo dobre periode, sreću i zadovoljstvo koje nam je donelo parovanje, tamo gde je bilo dobro. Ako smo izrodili decu, ona će biti ono najbolje, zbog čega je vredelo iskusiti i brak i sve što je došlo u paketu sa tim iskustvom. Dakle, iz prvog braka izašli smo iskusniji, stariji, a možda i mudriji, a to je ono što će proraditi u drugom braku, u našu korist.

MARRIAGE 1 Tajna uspeha drugih brakova

Manje iluzija, više realnosti najvažnija je lekcija koju nam je donelo iskustvo. Odlučujući se na drugi brak, više ne mislimo da će ljubav i strast popuniti sve one praznine u komunikaciji, premostiti nerazumevanje, razliku u karakterima, kulturi i interesovanjima. Jasno nam je da moramo imati zajedničke interese i zajedničke ciljeve, da bismo opstali. Znamo da će biti više teških, napornih i rutinskih momenata, ali umemo i da prepoznamo ono što je suštinski dobro i što će nam dati snage i volje da prevazilazimo loše periode. Znamo da nam je partner potreban i da smo mi potrebni njemu, da budemo prijatelji, da se dogovaramo, savetujemo i podržavamo.

Editors choice