Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Warning: imagejpeg(/srv/wannabe/bride/wp-content/uploads/2013/06/Copyrighted_Image_Reuse_Prohibited_774102-870x350.jpg): failed to open stream: Permission denied in /srv/wannabe/bride/wp-includes/class-wp-image-editor.php on line 387

2/2

Warning: imagejpeg(/srv/wannabe/bride/wp-content/uploads/2013/08/Novo_otkrice_Zasto_je_dobro_piti_kafu-130x158.jpg): failed to open stream: Permission denied in /srv/wannabe/bride/wp-includes/class-wp-image-editor.php on line 387

Naučnik Semjuel Džonson (Samuel Johanson) se duže vreme dopisivao sa svojom devojkom. U poslednjem pismu joj je napisao: “Želim da budem iskren sa tobom i želim da ti kažem da moj imetak nije veliki i da je jedan moj rođak obešen”. Odgovorila mu je: “Pristajem da budem tvoja žena! Ni moj imetak nije veliki. Nijedan moj rođak nije obešen, ali barem njih desetorica to zaslužuje.”

Slika23 Šta to beše romantika?

Žan Žak Ruso je napisao: “Kad čovek piše dobro ljubavno pismo, u početku mora da zna šta želi, a na kraju šta ima”

Danas poštansko sanduče služi za lepljenje oglasa, u kojima starije gospođe “izdaju nameštenu sobu samici, nepušaču”. Iako su ljubavna pisma nekada predstavljala vanvremenski način izražavanja emocija, danas više nisu u modi. Digitalno doba je uzelo danak emocijama. Danas se svi “pratimo” na Twitteru, “edujemo” na Facebook-u i “slušamo” na Skype-u. Emocije “otkucavamo” za sekund, a pisma čuvamo u posebnim folderima kompjutera ili mobilnih telefona. Nađe se tu i po koje srce, koje se osmehuje i đuska po ekranu ili virtuelno cveće.

Pre par dana, dok sam komšinici pomagala oko sastavljanja domaćeg zadatka iz srpskog jezika, najviše sam se namučila dok sam joj objašnjavala da serenada nije samo urlikanje ispod prozora i da nisu sva ljubavna pisma smešna, da su često poezija sama.

Uglavnom sve ono što vezujemo za epitet “elektronsko”, uključujući i elektronsku poštu, ne može biti romantično kao toplina pisane reči, otisak nečijih prstiju i emocija na papiru. Ne upadajte u zamke predrasuda da je pisanje ljubavnih pisama zastarelo. Naprotiv, taj “retro fazon” može biti i simpatičan i romantičan.

Budite originalni! Napišite nekom ljubavno pismo i osmislite originalan način uz pomoć kog ćete ga uručiti.

Tekst: Tijana Banović

Editors choice