Dekorativni dodir jeseni na tvom venčanju

Horoskop otkriva: Kako bi izgledala tvoja savršena prosidba?

Čudesni nevestinski buketi – koji nisu cvetni

10 dana pre venčanja – 10 stvari koje ne smeš da zaboraviš

Najlepši hoteli za medeni mesec – za ljubitelje vina

Fotografije sa venčanja koje moraš imati

Ako je sudeći prema beauty influenserima, ovo će biti svadbeni trendovi za narednu godinu

Umesto venčanice – odelo!

Wedding Beauty Guide: Hair&Makeup saveti za tvoj najvažniji dan

Boho venčanica: Čista romantika!

Warning: imagejpeg(/srv/wannabe/bride/wp-content/uploads/2013/06/Copyrighted_Image_Reuse_Prohibited_774102-870x350.jpg): failed to open stream: Permission denied in /srv/wannabe/bride/wp-includes/class-wp-image-editor.php on line 387

1/2

Sećam se kada smo pronašli bakinu škrinju u kojoj je skrivala ljubavna pisma. Bilo je tu mnogo požutelih papira i zelenih i plavih redova, ispisanih mastilom. Mirisala su na ružino drvo i naftalin. Bila su povezana pohabanim satenskim trakama. Započinjala su sa: “Draga moja”, “Ljubavi jedina” i otkrivala su čitav jedan nov univerzum – bakin život pre dede. Bilo nam je zanimljivo i smešno da ih čitamo, kao i da razgledamo fotografije nepoznatih mladića u uniformama. Ostali smo začuđeni kada smo shvatili da je baka poprilično bila aktivna na ovom polju, te su je barem petorica u isto vreme oslovljavali sa “Draga i jedina moja”.

kako da vase vencanje bude jos emotivnije pisma Šta to beše romantika?
Ljubav ušuškana u pismima

Mnogo prepiski i ljubavnih pisama postoji i između umetnika, istorijskih ličnosti i naučnika, pa se ona uzimaju kao bitan činilac njihovih biografija.

Kompozitor Volfgang Amadeus Mocart (Volfgang Amadeus Mozart) ovako je pisao Konstanci Veber (Constance Weber), 1789. godine:

“Draga ženice, imam nekoliko zahteva. Preklinjem te da ne budeš melanholična, da se brineš za svoje zdravlje i čuvaš prolećnog povetarca, da ne izlaziš sama u šetnju, a najviše bih voleo da uopšte ne izlaziš u šetnju.”

Odlomak iz pisma, koje je slikarka Olja Ivanjicki uputila Leonidu Šejki:

“Potpuna obamrlost akcije, samo čežnja za tobom dolazi i odlazi u talasima nemira kao i mi, kao i kiša, kao i krv u otkucajima između stvarnosti i sna. Nemoguća stvarnost nije u nama. Mi smo divna deca našeg vremena, izgubljena i uznemirena između nas i svega oko nas… Biće nam uvek hladno, to je zakon visine. Samo su ti oči tople…

P.S. Kaži mi nešto. Da li misliš na mene?”

Editors choice