Ne dozvolite emocijama da ovladaju razumom. Budite hladne glave i pokušajte da zadržite suze. Muškarci su veoma osetljivi na ženske suze, a njihova prva reakcija biće da urade sve što vi želite samo da prestanete da plačete. Takvu reakciju nikako ne želite, jer to nije odgovor koji vam je potreban.

SLIKA 222 Kako ga nagovoriti da priča ako on to ne želi?

Suzdržite svoje emocije dok on ne završi sa svojom pričom

Pokušajte da ga ne kritikujete. Na primer, ukoliko vam on govori o stresu na poslu ili kako nema dovoljno vremena da završi projekat na kojem radi, nemojte ga kritikovati da ne ume da organizuje svoje vreme na pravi način. Umesto toga, pokušajte da ga razumete i ponudite mu pomoć.

Protumačite njegov govor tela. Da li je nervozan? Opušten? Da li vas gleda u oči dok vam priča? Iz govora tela možete mnogo toga da saznate.

Postavljajte mu pitanja. Postavljanjem pitanja dajete mu do znanja da ga pažljivo slušate i da želite da saznate više o problemu sa kojim se suočava. Pitanja kao što su “Da li te to čini nervoznim?” ili “Mogu li nekako da pomognem?” sigurno će vam pomoći u rešavanju problema.

Gledajte na ono što kaže kao na činjenicu. Muškarci nastoje da kažu uvek ono što i misle, dok žene ponekad previše analiziraju tuđe reči i čitaju između redova. Pažljivo slušajte ono što govori i shvatićete bolje ono o čemu priča i sve što želi da vam kaže.

Tekst: Zorana Puretić

Comments