Za planiranje specijalnog događaja poput venčanja potrebno je mnogo truda, volje, napora ali i živaca. Ponekad planiranje venčanja traje mesecima, ali ima i onih žena koje ništa ne prepuštaju slučaju pa organizuju venčanje i godinu, dve unapred. Bilo da pripadate grupi ljudi koji vode računa o svojoj ishrani, na sam dan venčanja shvatićete da ćete brzo i lako ostati bez enegrije i biti veoma gladni.

Adrenalin će biti itekako na visokom nivou, ali kada uzbuđenje prođe, da ne biste osetili malaksalost i bol u stomaku morate i tog dana nešto da pojedete. Pod tim se ne podrazumevaju grickalice i kolači, već pravi, ozbiljni oborci. Koji uključuju doručak, ručak, večeru ali i užinu. Najmanje jednu. Najvažnije je da šta ćete konzumirati na dan venčanja isplanirate unapred kako ne biste zaboravili i došli u situaciju da se onesvestite od gladi i umora.

Pa da počnemo od doručka. Čuli ste nebrojeno puta da je doručak najvažniji obrok tokom dana i onu čuvenu “Doručkuj kao kralj, večeraj kao prosjak”. U prevodu, doručak treba da bude najobimniji obrok koji će vam dati energiju i snagu da pregurate ceo dan na nogama.

Pre doručka obavezno popijte čašu soka od pomorandže ili limunadu. Nemojte konzumirati hladno piće, već u čašu sipjate mlaku vodu. Po želji, dodajte malo cimeta ili sirupa od čokolade. Birajte zdrav doručak, koji uključuje žitarice ili tunjevinu. Za doručak možete pojesti i ovsenu kašu koju možete obogatiti bobičastim voćem poput malina ili jagoda. Proteini u ovsu će vam pružiti energiju koja vam je preko potrebna tog dana. Tako će vaš organizam pravilno funkcionisati, a koža će blistati.

dorucak za mladu Ovu hranu treba da jedeš na dan venčanja
Comments