Verenički prsten je, pored burme, najvažniji prsten u životu svake žene i podseća na nešto lepo, trajno, obećavajuće. Simbolizuje ljubav za ceo život koju je partner spreman da vam pruži ženeći se vama.

Da li znate odakle potiče običaj davanja prstena? Koliko je muškarcima potrebno da odaberu savršeni prsten? Koji je najbolji period da budete zaprošene? Saznajte u nastavku teksta!

– Običaj davanja vereničkog prstena potiče iz Starog Egipta. Oni su zaslužni što se on nosi na četvrtom prstu leve ruke, jer su verovali da se upravo tu nalazi vena koja je direktno povezana sa srcem.

– U prošlosti, putem vereničkog prstena se nije samo iskazivala ljubav i spremnost da sa jednom osobom provedeš ostatak života, već i materijalna sigurnost koju muškarac treba da obezbedi ženi. Pored prstena, obično se davala i kesa zlatnika kao pokazatelj te materijalne moći.

– Ranije su muškarci radili između mesec dana i tri meseca kako bi imali novac da kupe verenički prsten svojoj budućoj supruzi. Danas je potrebno manje vremena, oko tri nedelje.

– Prosečan muškarac traga za savršenim prstenom čak i tri meseca!

Decembar je najpopularniji period za kupovinu vereničkog prstenja, a savršene prilike da zaprosite svoje devojke su rođendani, Dan zaljubljenih, Nova godina, Božić i drugi praznici.

prstenje Zanimljive činjenice o vereničkom prstenju

Teško je odabrati savršen prsten

– Muškarci najčešće biraju jednostavno prstenje koje podseća na burme, sa dodatkom dijamanta. Belo zlato i platina su najpopularniji materijali.

– Savremeni parovi često zajedno biraju prsten, u čak 60% slučajeva je žena umešana u izbor, dok samo 3% muškaraca sami biraju.

Paris Hilton (Paris Hilton) je devojka koja je dobila najskuplji verenički prsten vredan čak 4,7 miliona dolara! Iako je veridba propala, ne sumnjamo da je prsten zadržala. Reč je o dvadesetčetvorokaratnom dijamantu kanarinac žute boje.

– Nedavna istraživanja su pokazala da devojke odbijaju veridbu ako im se ne dopadne prsten! Zvuči ekstremno, ali prsten mora da odgovara devojci, njenom ukusu i stilu, ipak će ga nositi ceo život!

Tekst: Ivana Tomić

Comments