Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Brak u Beogradu 2020. godine nešto je najgore što vam se može zadesiti. Jer upravo tako, te diktatorske godine, na tom izgubljenom mestu u sred neprobojne magle, brak je nešto što se “zadesi”. Čak ga i Pravedno Sudstvo grada Beograda, u skladu saZakonom o kažnjavanju, prepisuje kao kaznu za najozbiljnije prestupe, poput ubistva praznim pištoljem žmureći na oba oka. Mada često ovom surovom i nemilosrdnom kaznom čašćavaju i posve manje prekršaje.

E, sad… Nekim se zločincima, iako osuđeni na večne muke braka, ipak posreći. Kako to? Vrlo jednostavno. Postoje oni koji stupe u brak iz ljubavi. To se smatra velikim, gotovo nedopustivim kriminalom, a takve osobe – prestupnicima kojima nema oprosta. Jer brak ne sme da se sklapa iz ljubavi. Brak treba da se “zadesi”. Pošto Logika, jedna od Nevidljivih (biće reči o njima u nekom od narednih tekstova), često ume da bude vrlo lenja, pa je mrzi da iz kuće izlazi, logično je da se logikom niko logično ne koristi, već baš naprotiv, sudije i sudska veća, takve prekršioce kažnjavaju – pogađate – brakom!

― Porota je donela odluku ― rekao bi sudija u takvim trenucima ― da se prekrišioci, zbog nedozvoljenog konzumiranja braka iz ljubavi, kazne brakom!

I najgore u celoj ovoj priči jeste činjenica da pomenute prekršioce “prisile” da se venčaju jedno za drugo. Dovedu popa i on obavi “posao” za pet do deset minuta.

― Pre nego što se bračna egzekucija izvrši ― rekao bi pop ― imate li potrebu da se ispovedite i očistite dušu od svojih greha?

― Ne ― odgovorili bi zločinci.

― Onda vas, u to ime, i u ime crkve, proglašavam mužem i ženom, da budete zajedno u dobru i u zlu, u zdravlju i bolesti, u bogatstvu i siromaštvu, zauvek, dok vas smrt ne rastavi. Neka vam je Bog u pomoći!

Nadi, devojci od dvadesetak godina, koju su članovi Udruženih Udruženja ogorčenih penzionera sa prostora svih beogradskih opština voleli da zovu Knjigomoljka, jednoj od retkih koja se koristila Logikom, ali i Srcem, ova presuda delovala je kao nešto najlepše na celom svetu. Ili bar celom Beogradu, jer za ostatak sveta još uvek nije znala.

Listovi knjige u obliku srca Wannabe Magazine: #2020 @BG   Brak kao zločin i kazna

Kada bi pitali Nadu za koga bi volela da se uda, rekla bi vam da je već udata za svoje knjige

Nastavak teksta pročitajte ovde.

 

Editors choice