Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Haljina za venčanje jedna je od najvažnijih haljina u životu jedne devojke. Još od malih nogu, devojčice se igraju venčanja, krišom ulaze u mamin orman i oblače njihove venčanice i zamišljaju kako će izgledati taj poseban dan, kako će namestiti kosu, koje boje će biti njihove cipele.

I kada dođe trenutak da izaberu tu svoju posebnu haljinu, ceo konzilijum vode sa sobom od salona do salona, isprobavajući bezbroj modela.

Kroz istoriju, mnogo je poznatih žena prošetalo u belom. Mi izdvajamo deset najupečatljivijih.

Volis Simpson

Dva puta razvedena Amerikanka, udala se za Kralja Edvarda VII 1937. u haljini koja je bila pripijena uz telo i korset jakni. Odluka kralja da oženi Volis koštala ga je prestola. Abdicirao je 1936.

wallis simpson wedding G Modna istorija: Najlepše venčanice svih vremena

Kraljica Elizabeta

Kada je njeno veličanstvo odlučilo da se uda za Princa Filipa 1947, imala je samo 21 godinu. Njena haljina je bila napravljena od satena boje slonovače i 10,000 belih bisera. Kosu je ukrasila tijarom koju joj je poklonila majka.

queen elizabeth wedding G Modna istorija: Najlepše venčanice svih vremena

Žaklina Buvije

Džeki O nosila je haljinu koja joj je isticala obline, dekorisana malim voskiranim cvetovima. Haljinu je dizajnirala En Lue. Venčanje sa Džonom F. Kenedijem dogodilo se na njegovoj Hamersmit farmi na Roud Ajlendu 1953.

jackie o wedding G Modna istorija: Najlepše venčanice svih vremena

Grejs Keli

Njena haljina je postala jedna od najpoznatijih u istoriji. Dizajnirala ju je Helen Rouz. Sačinjena je od svile, perli i starinske rozikaste čipke. Priča se da je ova haljina bila inspiracija za haljinu Kejt Midlton.

Nicole Kidman 11 Modna istorija: Najlepše venčanice svih vremena

Odri Hepbern

Godine 1954. Odri se udala za glumca Mela Ferera nakon što je sa njim nastupala na Brodveju. Ova ikona stila odlučila se za haljinu dizajnera Pjera Balmena i nosila ruže u kosi. Brak je trajao 14 godina.

audrey hepburn wedding G Modna istorija: Najlepše venčanice svih vremena

Elizabet Tejlor

Ukoliko je neko voleo venčanja, to je bila Elizabet Tejlor. Ona se udala za svog četvrtog supruga Edija Fišera 1959. Edi, pevač, ostavio je svoju suprugu Debi Rejnolds da bi oženio Tejlor.Nosila je zelenu haljinu sa kapuljačom!

elizabeth taylor wedding G Modna istorija: Najlepše venčanice svih vremena

Mia Farou

Kada se Mia udavala za Frenka Sinatru 1966, u modi su bile ženstvene haljine. Njoj se to nije dopadalo i odlučila se za komplet. Nosila je i mušku frizuru, a ipak izgledala neverovatno seksi. Imala je 21 godinu kada se udala za pedesetogodišnjeg Sinatru. Venčali su se za 15 minuta u Las Vegasu.

mia farrow wedding G Modna istorija: Najlepše venčanice svih vremena

Joko Ono

Umetnica koja se udala za Džona Lenona 1969, nosila je mini haljinu, sokne i beli šešir. Izgledala je kao da je krenula na tenis, a ipak o njenom izgledu za venčanje i dalje se govori.

yoko ono wedding G Modna istorija: Najlepše venčanice svih vremena

Princeza Dajana

Lejdi Di se udala za princa Čarlsa 1981. Njena haljina je imala veliki volumen i šlep koji se nikada ne završava. Poznata je po romantičnom dekolteu i pufnastim rukavima.

princess diana wedding G Modna istorija: Najlepše venčanice svih vremena

Džeri Hol

Kada se Džeri venčavala sa Majkom Džegerom 1990, venčanje je bilo sve samo ne konvencionalno. Svadba je bila na Baliju, te je mlada nosila tradicionalni kostim sa Balija.

jerry hall G Modna istorija: Najlepše venčanice svih vremena

Lenka Gatić

Editors choice