Slavne ličnosti uvek nađu način da nas iznenade, zasene, zadive i šokiraju na ovaj ili onaj način. No, svakako ćemo se složiti da je onaj najbolji upravo putem njihovog najuticajnijeg oružja – novca. Njihovo stanje na bankovnim računima prelazi milione, a bogami kod nekih i milijarde,  pa zašto da se i ne potroše? Pored toga što velike svote novca troše na markiranu odeću, obuću, nakit, automobile, putovanja, vile i ostale potrebštine, kao šlag na tortu naravno dolazi i venčanje.

Brojna venčanja su, slobodno možemo reći, ostala zabeležena u istoriji. Najvažnija informacija je naravno ta ko se ženi i ko se udaje. Poznati žele da venčanje bude besprekorno i da sve bude bez greške i urađeno do nasitnijeg detalja. A kako oni ne bi brinuli o svemu, posao prepuštaju organizatorima venčanja. A onda kreću planovi. Papir i olovku u ruke i organizacija može da počne. Tu je sve, od liste zvanica, najboljeg restorana, jelovnika, karte pića, najskupljeg šampanjca, torte, venčanice, cipela, odela, frizure, šminke,  burmi, deveruša, pa do toga koje će cveće krasiti prostor gde se održava to fabulozno slavlje, pa do najsitinijih detalja poput toga koje će marke biti escajg i ostalo tome slično. Kada se sve završi, na redu je sudbonosno da, mada za većinu kratkotrajno.

Kako bi vas bolje uputila, sledi 20 ”Forbes”-ovih najskupljih venčanja poznantih, pa da se zajedno šokiramo.

20. Nikol Kidman (Nicole Kidman) i Kit Urban (Keith Urban)

Prosečan iznos potrošenog novca: $250,000

Venčali su se u junu 2006. godine u Sidneju u Cardinal Cerretti Chapel, koja je bila ukrašena stotinama sveća i crvenog cveća. Glumica se pojavila u Rols-rojs (Rolls Royce) limuzini. Pored liste od 200 gostiju, venčanju su prisustvovali i Naomi Vots (Naomi Watts), Rasel Krou (Russell Crowe) i Hju Džekmen (Hugh Jackman).

elegant wedding dresses nicole kidman 20 najskupljih venčanja (1. deo)

Glamurozno venčanje Nikol Kidman

19. Mark Entoni (Marc Anthony) i Dejanara Tores (Dayanara Torres)

Prosečan iznos potrošenog novca: $500,000

Venčanje se održalo 2000. godine i to na tajnoj ceremoniji u Las Vegasu. Obnovili su svoje zavete 2002. u Puerto Riku (Puerto Rico) na većoj i luksuznijoj ceremoniji. Par se razveo 2004. godine.

weddings 19 20 najskupljih venčanja (1. deo)

Skupocena ceremonija Mark Entonija

Comments