Jedna samostalna i samohrana žena, okačila je na Facebooku belešku o razgovoru, koji je jednom prilikom čula u kafiću:

“Muskarci, tu, oko 40-45 godinica, opušteno sedeći za jednim stolom, pričaju kako se hrane, neguju, kako vode računa o sebi. A onda, naravno, neizbežni komentari, o tome kako se nikad ne bi ponovo ženili, kako su to samo jednom uradili i taman posla ponovo da se prevare, a sve to kada se pojavio neko, ko je izgleda na putu da to učini. Bi mi malo krivo, moram da priznam, čak sam im na trenutak pozavidela na tim čvrstim stavovima, a zapravo, čini mi se, to je samo čudan način da se kaže da si zadovoljan i ušuškan.”

Pa, i meni je malo krivo, moram da priznam. A i malo im zavidim.

Ali, više nego malo su mi sumnjivi. Nema muškarca koji voli žene, a da mu je dobro bez žene. Naročito u tom uzrastu.

johnny depp 004 Zadovoljan sobom... i nedostupan

Možda imaju mlađahne ljubavnice, ispucavajući moć srednjih godina – a u formi dijagnoze, krizu srednjih godina. Što je samo drugo ime za drugu mladost. Možda imaju vezu, sa nekom ženom sa kojom su emotivno ispunjeni i koja brine o njima, a ne traži ni zajednički život, ni burmu i potpis. Sigurno nisu svoj samozadovoljni i samodovoljni zdrav život posvećen sopstvenoj dobrobiti i udobnosti, ogradili od žena u potpunosti.

Ako su se ogradili od braka, imaju pravo. Znaju od čega se brane, a imaju i od koga. Razvedeni muškarci su ozbiljna ciljna grupa udavača. Njihova pozicija je vrlo blizu idealnoj. Imaju iskustvo i samopouzdanje, ako tako lepo mogu da brinu o sebi, onda su i materijalno obezbeđeni, bivša porodica ih ne angažuje preterano. Ako imaju decu, ona su sa majkom. Koja se verovatno posle razvoda posvetila negovanju sebe i koja možda oseća istu vrstu udobnosti bezbračne slobode, ali koja svakako nije na meti mladoženja. Nju saleću drugi oženjeni, kojima je do diskretne avanture, ili klinci, koji se gotovo svi u nekom trenutku lože na starije žene. Jer žene u uzrastu gorenavedene grupe muškaraca svi, osim njih samih, nazivaju starijim ženama, osim ako ne koriste pornićarske pojmove milf i matura.

Comments