Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

1/2

Mislim da pitanje važnosti seksa u vezi nije problematično – svi znamo da kvalitet seksa utiče i na kvalitet veze. Da, važni su ljubav, poštovanje, iskrenost i ostalo, ali priznajte, jeste važno i to kakav je vaš partner u krevetu isto kao što je važno kakav mu je karakter i kako se ophodi prema vama.

Problem nastaje kada je vama u vezi sve kul, osim seksa. Nezadovoljene ste. I, šta radite po tom pitanju? Ništa? Idete izokola? Možda direktno tražite? Ako je ovo poslednje u pitanju, nema potrebe za daljim čitanjem teksta. Ipak, ako spadate u prve dve kategorije, naredni redovi vam mogu pomoći da shvatite šta zaista želite i kako to da zatražite.

142 Šta vi zaista očekujete od seksa?

Dobar seks je posledica dobrog razgovora

Dakle, prva stvar koju treba da uradite jeste da porazmislite o svom seksualnom životu. Je li on bogat i raznovrstan? (Pritom ne mislim na menjanje partnera svake večeri!) Jeste li zadovoljne? Šta je to što biste promenile? Imate li neke skrivene fantazije? Da li vam smeta nešto što partner radi, želele biste da se to promeni? Kada odgovorite na ova i još neka slična pitanja, donekle će vam biti jasno šta imate u krevetu, a za čime žudite, šta vam fali. Ne morate baš sve da stavite na papir, ali zabeležite negde u glavi šta vam smeta i šta treba da se ispravi.

Dalje – na redu je sprovođenje paklenog plana u delo. I ptice na grani znaju da se sve rešava razgovorom. Čim imate seksualne odnose to znači da ste zreli i spremni na sve što ti odnosi nose. A jeste li vi spremne da otvoreno razgovarate sa partnerom, zatražite šta želite, zamolite ga da nešto više nikada u životu ne uradi zato što vam smeta? Ne? Sramota vas je? Strah vas je? Ccc, neće tako moći!

To što se, možda, plašimo da se suočimo sa problemima u vezi (pa čak i kada su oni te seksualne prirode) jeste najveći problem. Hajde da razmotrimo šta je uzrok tog straha.

Plašite se da ne izgledate glupo. Ne, nećete izgledati glupo ako razgovarate o svojim željama, makar one bile u vezi sa seksom! Seks kod nas jeste i dalje tabu, ali bar u vaša četiri zida ne mora da bude tako. I ne, nećete izgledati kao jeftine pornićarke ako malo koristite dirty talk da biste navele partnera na željeni put. Njima će to čak biti uzbudljivo i, eto dobrog seksa u najavi!

Plašite se da mu ne bude neprijatno. Da, muški ego je zeznuta stvar. Reći mu da nešto ne radi kako valja, za njega je smak sveta. Zato treba biti obazriv i paziti kako ćete mu saopštiti da prestane. Umesto da mu kažete “nemoj…’’ to i to, recite mu “želim da mi uradiš…to i to’’. Na kraju, i oni samo žele dobar seks i vole da ispadnu veliki ljubavnici.

Editors choice