Mnogo je teško voleti stvarnu osobu. Stvarni ljudi su zadrti, dosadni, imaju ružne navike, prde noću ispod vašeg ćebeta. Što žene prilično znaju o muškarcima. Ali muškarci misle da žene ne prde. I očekuju da ujutru izgledaju isto kao uveče i to pre nego što su skinule šminku. I da im ne smrdi iz usta. Osim što misle da su one stvorene da popune mesto koje su oni za njih osmislili i ogradili.

Očekuju da stalno budemo ono zbog čega su se oni zaljubili u nas, i ljute se što smo mi tako očigledno i razočaravajuće, uglavnom samo ono što jesmo.

Ko zna od kakvih se sve napabirčenih komada sastoji Frankenštajn, koga su sklepali kad su počeli da se zaljubljuju?! Možda vide kosu svoje prve ljubavi, oči Bet Dejvis i dupe crnačkih igračica, čuju glas koji uliva poverenje (koje dečak u njemu povezuje sa mamom koja teši i umiruje) osećaju vedrinu, kojom vole da budu okruženi jer implicira bezbrižnost, a to se sve slaže sa njihovom potrebom da ih erotski privuče i angažuje neko ko je u suštini majčinska figura i pored koga će se osećati sigurno i zadovoljno.

n54 On voli svoju sliku o vama, a ne vas

Možda u nekim segmentima izgleda i ponašanja ličite na njegovu izgubljenu ljubav, koja je bila savršena.

Naravno, njemu ne pada na pamet da je bila savršena samo zato što se na vreme izgubila.

Ili toliko želi da najzad sretne onu pravu, da to morate da budete vi, jer ste naišle i gledale ga kao da je on taj.

Comments