Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

U vezi ste nekoliko meseci, nekoliko godina i jednostavno je obožavate. Razmišljali ste o tome da li da je zaprosite. Ali onda izađete sa drugarima koji vam napune glavu glupostima i počnete da preispitujete da li je ona prava. Da li je ili nije za brak? To je prilično lako zaključiti. Pročitajte sledeće…

Kakva je ona?

Treba da bude snažna i samouverena. Procenite njenu emotivnu stabilnost, kakva je u vašem društvu, u društvu vaših prijatelja, porodice? Vidite da li da ih ceni kao i vi ili samo pokušava da im nađe mane. Da li vas prihvata onakvim kakvi jeste ili konstantno želi da vas promeni?  Kako se snalazi u životnim situacijama? Da li se raspadne pod pritiskom ili zauzme stav i bori se? Da li je nametljiva? Želi li da zna gde ste i šta radite svakog momenta?  Da li sumnja u vas? Želi li da donosi sve odluke sama? Da li vam pretura po novčaniku ili ne poštuje privatnost mobilnog telefona?

Njeni ciljevi

Zna li ka čemu ide u životu i šta joj je važno?  Koji su njeni ciljevi i vrednosti?  Lični i profesionalni ciljevi? Ume li da se sama financijski brine o sebi? Ako sama zarađuje svoj novac neće očekivati da vi vodite računa o domaćinstvu. Vidite kako raspoređuje svoj novac. Jednostavan test bi bio da vidite da li se hvata za nočanik u restoranu kad dođe račun. Saznajte da li je rasipnik ili stipsa? Novac je jedan od razloga zašto se mnogi brakovi završe razvodom. Zato treba postaviti jasne propise o vođenju finansija.

sslika11 Kako da znate da li je ona idealna za brak?

Pre nego što se obavežete dobro je upoznajte

Privlačenje/odbijanje

Saznajte da li vam je zaista fizički i psihički privlačna?  Da li imate iste seksualne potrebe?  Da li je spremna da ima seks kada i vi ili samo kad se njoj prohte. Da li vas privlači samo kad ste pijani ili u bilo kom drugom stanju?  Da li u vašoj vezi ima dovoljno romantike da bi mogla da izrži do kraja? Brak je sasvim drugačiji od zabavljanja. To je duži i intenzivniji period zajedništva, tako da morate da znate da li ste seksualno, fizički kompatibilni.

Vrednosti

Da li se vaše vrednosti i vaši snovi poklapaju? Recimo, vi želite decu, a ona ne. Ona želi da imate sopstvenu kuću, a vi ne želite da živite daleko od svojh roditelja. Za uspešan brak veoma je važno da poštujete iste vrednosti. Ako ne razmišljate o nekim stvarima na isti način, u braku mogu nastati problemi koji će vam doći glave.

Intelekt

Ona bi trebalo da bude u stanju da održi pristojne razgovore s tobom. Trebalo bi da budete na jednakom intelektualnom nivou. Koji su njeni stavovi o stvarima – politika, sport, nauka, muzika, umetnost – sve što vaš zajedno interesuje?  Da li ume da iznese valjane argumente? Da li drži do sebe tokom rasprave? Koliko je obrazovana? Da li ima dobar smisao za humor? Da li umete da je nasmejete i ona vas?

Njena interesovanja

Treba da ima svoja sopstvena interesovanja, sopstvene hobije i strasti – stvari koje je zaokupljuju. Treba da ima svoju grupu ljudi, prijatelja – svoj sopstveni socijalni život. Ukoliko želi da bude deo svih vaših planova, vremenom će početi da vam smeta i to će dovesti vaš brak u pitanje. Koliko vremena posvećuje svojim hobijima?  To sve ne znači da neke stvari ne treba da obavljate zajedno. Ukoliko ona voli ples, možete zajedno otići na koji čas. Ako je vaš hobi skakanje sa bandžija, ona može ponekad skakati sa vama. Ali, u onoj meri u kojoj je moguće, svoja interesovanja zadržite za sebe.

Komunikacija

Ako ste mislili da jedino muškarci imaju problem u komunikaciji, izražavanju osećanja, razmislite ponovo. Isti problem imaju i žene. Da li vaša devojka poneka započne svađu oko stvari za koje vi mislite da nisu uopšte bitne? Da li je uvek loše raspoložena? Znate da je nešto muči, i dok pokušavate da razgovarate o tome, ona počne da viče na vas i želi da je ostavite na miru. Da li je takva često? Ona se sa vama bori oko nečega, na primer oko toga da je ne zovete dovoljno često, ali vi znate da je problem nešto sasvim drugo – na primer, ona misli da je ignorište i ne uključujete u svoje svakodnevne aktivnosti. Trebalo bi da budete u stanju da jasno i otvoreno razgovarate o svojim osećanjima , u suprotnom brak vam neće uspeti.

Proverite navedene aspekte, postavite sebi navedena pitanja. Ako dobijete pozitivan odgovor na sve tačke optužnice, onda je ona sigurno materijal za brak. Ne dopustite da ode, ona je prava.

Tekst: Maja Luković

Editors choice