Muškarac u lovu može da uhvati samo veoma neiskusan plen, devojčicu koja nema pojma, čije srce treperi i koja jedva čeka da izgara zbog nekog posebnog. Nju je lako ubediti u sopstvenu posebnost, bez ikakvog dokaza. Nasuprot njima, veoma iskusne žene mogu da se ponašaju kao devojčice koje nemaju pojma, jer žele da ih neki hvalisavac ulovi, obrlati i iskoristi. Zaboravile su kako je jedinstven taj osećaj izgaranja zbog barabe, pa će naprosto prećutati sve što znaju, osećaju i predosećaju, jer se tako igra ta igra. Uostalom, njemu neće biti dovoljno zanimljivo, ako ne pomisli da je ulovio sočan plen sopstvenom veštinom. Nikada neće saznati koliko je ona morala da se suzdržava da se ne smeje i ne mršti i da mu se ne ruga zbog njegove bahatosti, umišljenosti i lovačke hvalisavosti. Umesto toga, samo ga gleda i klima glavom, slušajući samo napola njegove reči, kojima nastoji da je očara, jer kao svaki dobar lovac on zna da žene najviše cene dobru žvaku.

A ona velikodušno prelazi preko kratera prostote u njegovom šarmu, upijajući ono drugo, što joj se dopada, njegovu sirovu snagu, čekajući momenat kada će je okušati u krevetu. Ona ga malo zeza, malo ga izaziva, ali uglavnom je nasmešena i strpljiva poput mačke što prede. Ne želi da uplaši plen. Nije dobro ako taj lovac shvati da je za nju samo lovina. Da bi dobila najbolje od njega ne sme mu uništiti samopouzdanje. I zato ona igra po pravilima te igre, trudeći se da prespava dosadne delove i da uživa u onom uzbudljivom. Ako izgubi strpljenje, jer je previše dosadnih delova i jer joj je dosta glupiranja i ako pokaže autoritet, uplašiće lovinu. Njen vrli lovac, hvalisavi osvajač, šarmer kome ni jedna ne odoleva – prema njegovom viđenju – postaće dezorijentisani i uplašeni zec, koji će učiniti ono što zečevi rade da se spasu – pokušaće da pobegne cik-cak manevrom.

tomford2 Kako da ne uplašite plen

Muškarci misle da su lovci, a žene ne misle mnogo, one se bave praksom

Iskusni lovci će osetiti svojevrstan izazov kad posumnjaju da su oni zapravo lovina, a da je njihov plen lovac u potaji.

Biće im zabavno što su razotkrili manevrisanje svog plena, ukoliko su imalo u stanju da izađu iz uloge u kojoj se osećaju udobno, odnosno, ukoliko su pametni i senzitivni i ukoliko uloga lovca nije jedina u kojoj se osećaju udobno. Oni će nastaviti igru sa uživanjem, privlačiće i zbunjivaće svog suigrača, uživaće u njegovim iznenađujućim potezima i sa zadovoljstvom će smišljati svoje. Nadmudrivanje sa mudrim je uvek zabavno. Tako se preskoče svi oni dosadni delovi, u kojima puštate nekoga da pravi maglu oko sebe, misleći da pritom sipa pamet, šarm i neodoljivost, dok se vi dosađujete, čekajući da on sam sebi podigne moral i ulije hrabrost, pokušavajući da navodno, fascinira vas. Uvek je zabavnije igrati se sa nekim pametnim i razigranim. Zanimljivije je smenjivati se u ulogama lovca i plena, nego glumiti plen, da lovac ne bi odustao.

A ako vam je dosadno da uopšte pokušavate da se igrate i taktizirate, vi priđete svom plenu s leđa, iznenadite ga, zbunite direktinim pristupom, očarate snagom svoje ličnosti i autoriteta i odvedete ga sa sobom.

Nakon tretmana koji ćete mu podariti, biće počastvovan što je bio vaša meta i vaš plen.

Aleksina Đorđević

 

Comments