Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

1/2

“Da li me voli?”, “Da li je zaljubljen u mene?” pitaju se žene. ‘Ajd da ne pokušavamo da definišemo ljubav, nego da pretpostavimo da pod tim pojmom podrazumevamo privlačnost i seksualnu hemiju.

Glavni kamen spoticanja u međusobnom razumevanju jeste činjenica da se žene zaljubljuju kroz dva stadijuma, a muškarci kroz tri. Osim što ih ima različit broj, njihova dinamika je prilično raznorodna.

Žene, kao iskonske majke moraju da budu sasvim sigurne da će odabrati pravog mužjaka. Stoga se sporije zaljubljuju i to uglavnom zato što druga faza može da traje veoma dugo.

I muškarci i žene kada ugledaju biće drugog pola reaguju podsvesno i brzo. Za najviše petnaest sekundi, žena je odlučila da li će da “mu da” ili ne. Za to vreme, muškarac se zaljubio.

To je tek skrama zaljubljenosti, ali za to vreme njegov mozgić je odlučio da li posedujete zadovoljavajuće genetsko-fenotipske karakteristike koje će obezbediti kvalitetnu genetiku. Drugim rečima – naložio se ili nije.

6 signs a man is in love1 thumb Kada se muškarac zaljubi

Zaljubljeni muškarac – dragocena vrsta

Žene će odluku o tome da li je dasa pogodan da bude partner doneti na osnovu brojnih činilaca. Većina zahteva pomno posmatranje, vreme i razne dodatne podatke. Muškarac to čini vizuelno. Gledaće vas. Ujedno to je i odgovor na pitanje: “Kako da znam?”

Sestro mila, ako te gleda – ima šanse, ako te ne gleda – nema šanse. Gde gleda muškarac? Kako koji; u sise, u dupe, u noge, u kosu, u usta, ali će gotovo svaki hteti da pogleda u oči.

Međutim, nasuprot otrovnim komentarima: “Znale smo, đubrad!” Muškarac gledajući ženu očekuje da vidi signale po kojima će se dama odvojiti od “krda”. Privlačnost koju oseća dok vas posmatra samo je površinska. U prvom stadijumu vi i dalje niste njegova, on nije vezan. Vi ste tek “kandidatkinja”.

Šta muškarac traži, u stvari, dok vas gleda? Tragove potvrde da ste živahnija, zdravija, mlađa od ostalih primeraka. Zato se ženama nekada savetovalo da ne daju na prvom sastanku, da bi izbegle pošast ovog prvog životinjskog utiska, jer započinjanje nečega u ovom stadijumu može eventualno da ishoduje kresanjem posle koga je sumanuto bilo šta očekivati. Dakle, ukoliko proceni da ste vredni pažnje, i ako niste pali na prvu loptu, kreće sledeći stadijum.

Tu se muški i ženski ritmovi razmimoilaze. Žena tek počinje da traži svoje znakove koji će potvrditi da je “on pravi”, dok muškarac počinje da se zaista zaljubljuje. U tom trenutku on shvata da je “ona prava”. Jasno mu je da možda niste najlepši primerak, ali nalazi ono nešto posebno u vama što ga izluđuje. S obzirom na to da je zaljubljen do ušiju, biohemijski koktel ga diže u visinu i muškarac se oseća sjajno, život je lep, a vi ste mu u središtu. Počinje da reži na druge mužjake, da vas čuva i želi da sa vama proživljava razna iskustva. Ukoliko muškarac pristaje ili želi “otvorenu” vezu ili samo seks-šemu, onda je ostao u prvoj fazi i bolje batalite. Ukoliko nikad ne izlazi iz te prve faze, znači da ga je neka žena “obeležila” i njoj u suštini pripada (obično je to majka – znam gadno zvuči, ali tako je).

Taj središnji deo je veoma važan zato što se na “bankovnom računu emocija” slažu pozitivni i negativni utisci. Ukoliko je zbir dobrih utisaka veći od loših, muškarac će početi da prelazi iz površne zaljubljenosti u onu dublju koja može prerasti u ljubav. Ponavljam, seks je ovde manje važan od emotivnih doživljaja. Kao što žene imaju problema da misle svojom glavom (nego pozajme tatinu), muškarcima je emotivnost uglavnom slabije razvijena i za buduću vezu je mnogo važnije da li ste ga ushitili, ganuli ili učinili da se potvrđuje njegovo dobro osećanje da je svet njegov, nego da li ste “dali” ili “niste”.

Editors choice