Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Podležu ciklusima i periodima kada su snažne, blede i ravnodušne, jave se pa se ugase, ili prolaze potpuno nezapaženo, jer smo usredsređeni na nešto drugo. I to ume da potraje.

Pulsirajuća fekvencija seksa uvek je ista, samo smo mi ponekad usklađeni sa njom, manje ili više, a ponekad nismo baš ni malo.

Naravno, ako održavamo vezu, upoznaćemo periode nezainteresovanosti koje ćemo prevazići naporom volje. Ustanovićemo dane za intimnu bliskost i potrudićemo se da se pripremimo – da pripremimo svoje telo i svoj um, da osvežimo emocije, kako bismo uhvatili tu frenkvenciju bar delimično.

Možda ćemo morati da prevaziđemo umor i slabost tela, neki osećaj fizičke nelagode, zarad toga što smo svesni da nam je seks potreban u datom trenutku, ne samo kao izvor zadovoljstva koje će svakako doći kad akcija jednom počne, nego kao sredstvo komunikacije i razmene sa partnerom, kao kanalisanje napetosti, kao neophodan i neposredan čin bliskosti.

A možda ćemo morati da prevaziđemo ljutnju, odbojnost, nameru da kaznimo partnera svojom nezainteresovanošću, ili ćemo morati da se suočimo sa sopstvenom mrzovoljom. U oba ova slučaja, moramo da pronađemo odgovr na pitanje šta nije u redu?

tracy spirdakos 628 Kad mi se neće

Jer, ako kažnjavamo partnera, ponašamo se destruktivno, uskraćujemo sebi zadovoljstvo, a partner možda i ne zna o čemu se radi. Ako se sukob već rasplamasao, ljutnja i odbacivanje bliskosti su očekivani. Imate prava da vas partner toliko nervira da ne možete ni da ga gledate, a kamoli ljubite i grlite. Samo nemate prava da se pravite kako je sve u redu, dok održavate ledenu atmosferu u kojoj onaj drugi nema nikakve šanse ni za ruku da vas uhvati. Bolje je svađati se, ljutiti i besneti, nego kulirati i potiskivati očigledno. Gnev će se u jednom trenutku kanalisati kroz seks – možete imati besan i osvetoljubiv seks, da što bolje izrazite svoja osećanja, a hladnoća će vas udaljiti ili dovesti do preziranja partnera koji se tako ograđuje i uskraćuje vam ne samo seks, nego i osnovne informacije o tome zašto se ponaša tako idiotski, šta ga povređuje, šta hoće da vi učinite, šta mu je potrebno i u čemu on vidi rešenje. To su sve teme za razgovor ili svađu, kojima će se prevazići i trenutna odbojnost prema seksu sa onim na koga ste ljuti. Bes je dosadan, ako je deo nečijeg karaktera, pa stalno morate da pazite da ga ne razbesnite, ali hladnoća je otrovna i od nje ćete hteti da pobegnete.

Ako vam je pomisao na seks sa partnerom postala mrska toliko da izbegavate seks na sve načine, a kad ga ipak imate, uopšte se ne osećate dobro iako seks nije bio loš, tu nešto ozbiljno nije u redu sa vašim odnosom. Ne vredi vam da i nadalje izbegavate seks, morate se suočiti sa problemima, inače će problemi postati još veći. Osim ako ne planirate da živite u zajednici bez seksa, ili da se za seks snađete sa strane, da biste sačuvali vezu iz ne znam kakvih razumnih razloga.

Kad nemate partnera i u nekom periodu vam dosadi da koristite prilike za seks koje vam nude vaše kres-varijante ili potencijalne kres- varijante, pa potpuno izgubite interesovanje za seks, to znači da vam je površnost dosadila. Možda trenutno imate pametnija posla, ali kada seks opet dođe na red, to neće biti u varijanti, nego sa nekim zbog koga ćete želeti da se potrudite – čak i kad vam se neće.

Aleksina Đorđević

Editors choice