Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Svi volimo torte i to je neminovno. Ali, teško je odlučiti se koju od mnogih želimo baš na našem svadbenom stolu. Ako želite neku još neviđenu, zanimljivu i jednom rečju drugačiju tortu od svih, evo nekoliko ideja za što originalnije rešenje.

Pirinač torta

Ako želite da vas vaša torta podseća na porodična okupljanja, zajedničke ručkove i druženja uz domaću kuhinju, torta od slatkog pirinča sa belim slezom pravo je rešenje za vas. Zabavne trenutke iz svog detinjstva, lepljive i umazane prste, možete pretočiti i na vašem venčanju, a ako pravite malu svadbu, ovakva torta će svakako vaše goste ostaviti bez daha i učiniti da se osećaju kao kod kuće.

SLIKA 23 Zanimljive, nesvakidašnje torte

Jednostavna torta na tri nivoa, ukrašena malom papirnom čipkom i par krupnih crvenih jagoda da razbiju monotoniju zlataste boje kolača

Biskvit torta

Napravite jednostavne biskvite koji idealno idu uz čaj ili kafu. Ako se dopadnu vašim prijateljima, to je znak da upravo njih možete iskoristiti za svadbenu tortu. Sve što vam treba jeste modla u obliku kruga i srca. Ispecite keksiće, poslažite ih u oblik torte, biskvite u obliku srca poslažite tako da se vide, a po želji možete dodati čokoladu, ili komade voća kao dekoraciju.

SLIKA 33 Zanimljive, nesvakidašnje torte

Kao poseban ukras, napravite ili kupite dve figurice (mladu i mladoženju), potrudite se da budu što zanimljiviji i da se uklope sa izgledom torte, a potom ih postavite na sam vrh kolača

Torta od pita

Domaće, voćne pite su odlična ideja za mladenačku tortu. Napravite četiri okrugle pite, različitih veličina, od najveće do najmanje, potom ih poslažite jednu na drugu, koristeći tacnu za torte, na četiri sprata, da bi pite bile odvojene i da bi tako dobili efekat torte na sprat. Ovakva torta prava je ideja za venčanja koja pravite na otvorenom, u polju, dvorištu ili kraj vode.

SLIKA 43 Zanimljive, nesvakidašnje torte

Pronađite adekvatan ukras koji će da se slaže uz pite. Ako venčanje pravite u polju neka figurice budu deo prirode – ptice, voćkice i slično…

Kula vanilica

Volite li bakine vanilice? Ako je odgovor potvrdan, onda imamo ideju za vas. Napravite vanilice, raznih boja i poslažite ih tako da formirate kulu od njih. Takva torta može vas podsećati na Ajfelovu kulu i imaćete osećaj kao da je donešena baš iz Pariza samo za vas.

SLIKA 53 Zanimljive, nesvakidašnje torte

Slažite vanilice u redovima i po bojama, kako biste dobili jasan efekat kule

Štapići za poneti

Kome je još potrebna cela torta? Napravite nešto što će svima skrenuti pažnju – tortu od delova za poneti. Ovo je jedna zanimljiva ideja, a jedino što vam je potrebno jesu kuglice od bele i crne čokolade, štapići na koje ćete da postavite te kuglice i postolje u dva ili tri nivoa u koja ćete da zabodete štapiće sa kolačićima. Tako ćete dobiti nesvakidašnju tortu, sačinjenu od mnoštva delova koje će vaši gosti rado želeti da ponesu kući.

SLIKA 62 Zanimljive, nesvakidašnje torte

Kao posebnu dekoraciju, možete obezbediti malu zelenu tablu na kojoj ćete napisati uputstvo za jelo torte, što će biti posebna zanimljivost za sve goste

Tekst: Mirjana Bačkonja

Editors choice