Ukoliko muku mučite sa svojim detetom ne bi li ono nešto pojelo, verovatno ste isprobali već sve tehnike -molili ste ga, kažnjavali, obećavali igračke, vodili ga u komšiluk da jede sa drugom decom, ali ono i dalje uzme zalogaj i pobegne!

I jedino što bi možda i dobrovoljno vaše dete uzelo je neki slatkiš, sok ili nešto tako. Nikako da zatraži nešto zdravo, neku voćku, a tek povrće, nema šanse. Međutim, postoji trik uz pomoć kojeg ćete svoje dete privoleti da jede i zdravu hranu! Sve što treba da radite je da učinite tu hranu zanimljivijom i privlačnijom za oko!

Servirajte mu bajku na tanjiru! Izrezbarite povrće u obliku njegovih omiljenih crtanih junaka, od voća napravite životinje, a jaja ispecite u obliku srca. Igrajte se hranom, a slobodno u tu igru uključite i svoje dete. Videćete kako će ubrzo tanjir biti prazan!

Zabavan doručak za mališane 1 Zabavan doručak za mališane Zabavan doručak za mališane 2 Zabavan doručak za mališane Zabavan doručak za mališane 3 Zabavan doručak za mališane Zabavan doručak za mališane 4 Zabavan doručak za mališane Zabavan doručak za mališane 5 Zabavan doručak za mališane Zabavan doručak za mališane 6 Zabavan doručak za mališane

Lenka Gatić

Comments