Proleće je zvanično stiglo što pokazuje ne samo kalendar već i sunčani i rascvetani dani.

Vreme je da što više vremena provodite napolju, a da bi to bilo moguće morate pronaći recepte koji zahtevaju što manje vremena provedenog u kuhinji. Čorbe i supe tipične za jesen i hladne dane, sada ne dolaze u obzir. Vreme je za salate i posebna jela, pogledajte kakva.

Miks tropskog voća i povrća

Proleće je savršeno vreme za miks raznih namirnica, baš iz razloga što je to sezona svežeg voća i povrća. Ipak, iako mu nije sezona, mango može biti savršen dodatak svakoj salati, pa i ovoj.

Sveža i ukusna salata dobija se mešanjem paprika, manga i dodavanjem svežih listova nane. Ko bi rekao?

Za one, jestivije, super dodatak je i sitno iseckan paradajz. Salata je jednostavna, a veoma, veoma ukusna. Treba probati!

146 Ukusno jelo za tili čas: Tri jednostavna i brza recepta

Salata od graška

Kuvani grašak savršen je prilog svakom jelu. Ne treba mu dosta vremena da se skuva, a zdrav je i ukusan. Vama, ljubiteljima ovog povrća verovatno nije teško napraviti ga. Kuva se u posudi sa vodom, nekoliko minuta. Malo se posoli i doda malo ulja. Za bolji ukus, dodaje se malo začina.

233 Ukusno jelo za tili čas: Tri jednostavna i brza recepta

Kajsije, kozji sir i bademi

Ako ste u potrazi za brzim predjelom, koje će impresionirati goste, ovo je to.

Predstavlja zanimljiv spoj: kajsije, kozji sir i bademe. Recept je jednostavan: spojiti ove tri namirnice u jedno, a oni koji su ga isprobali kažu da je odličan.

327 Ukusno jelo za tili čas: Tri jednostavna i brza recepta

Violeta Stojanović

Comments