Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Ako se nekada osetite kao da ovo baš nije bio vaš dan, a ipak se ništa loše nije desilo, možda je pravi trenutak da razmotrite šta ste pojeli tokom dana. Unošenjem hrane koja ne poseduje dovoljno značajnih nutritijenata činimo svom organizmu “medveđu uslugu”, a hemijski procesi koji se u organizmu dešavaju prilikom obrađivanja nezdrave hrane, mogu uticati na vaše raspoloženje i čak prouzrokovati depresiju.

Nasuprot tome, postoje namirnice koje pune vaš organizam zdravim i neophodnim sastojcima, što produkuje energičnost i poboljšanje opšteg zdravstvenog stanja, ali i – raspoloženja.

Evo koje namirnice donose spokoj vašem telu, a radost umu.

hrana zdrava Sreća ulazi na usta

Riba i orasi

Namirnice bogate omega 3 masnim kiselinama dobre su za vaš krvotok, a imaju specifičan uticaj na poboljšanje koncentracije i borbu protiv depresije.

Voda

Front image drinking water Sreća ulazi na usta

Dehidratacija izrazito negativno utiče na telesne funkcije i na raspoloženje, tako da je važno snabdevati telo dovoljnom količinom vode. Preporučujemo vam da pokušate da popijete makar dve litre vode dnevno.

Jaja

Nizak nivo vitamina D u direktnoj je vezi sa depresijom i PMS-om, a jaja su namirnica bogata ovim vitaminom. Ipak, ograničite se na konzumaciju jednog jajeta dnevno.

Zeleni čaj

Green Tea Sreća ulazi na usta

Ovaj napitak bogat je aminokiselinom teaninom, i za razliku od kafe, iako ima razbuđujući efekat, zeleni čaj na naš organizam deluje blago sedativno. Pored umirujućeg dejstva, on stimuliše i našu koncentraciju.

Čokolada

cokolada 62ze5px Sreća ulazi na usta

Čokolada smanjuje nivo hormona stresa, i ima antioksidantna dejstva. Naravno, govorimo o crnoj čokoladi, sa niskim nivoom šećera, a visokom koncentracijom zdravog kakaoa.

Spanać

spanac2 velika Sreća ulazi na usta

Za kraj, spanać, ali i ostale ukusne zelene biljke obiluju nutricijentima kao što je folna kiselina, koji imaju pozitivan uticaj na raspoloženje. Prijatno!

Jasna Stanić

Editors choice