Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Bilo da preferirate ljute začine, biljne začine, čili ili vegetu – ili sve nabrojane, sve su šanse da u kuhinji imate solidnu kolekciju začina. Ali da li znate kako se oni čuvaju? Očuvajte investiciju koju ste uložili u ove začine i to na sledeći način:

Držite začine u kesama sa zatvaračem i udaljite ih od toplote i sunčeve svetlosti. Najbolje bi bilo da začine držite u kredencu ili fioci kako biste sačuvali njihov originalni ukus. Kako ne biste pomešali začine, na njih nalepite etikete.

Kada prvi put otvorite teglu začina, zabeležite (najbolje bi bilo da nalepite etiketu na dno) datum kada ste je otvorili. Ovako ćete znati otprilike kada će začinu isteći rok trajanja odnosno kada je njegov ukus postao slabiji. Začini uglavnom ostaju dobri oko tri godine.

Ako je to moguće, kupujte začine pre mlevenja pa ih onda sameljite sami kada su vam potrebni. Začini, dok su u primarnom obliku, imaju duži vek, naročito začini kao što je muskatni oraščić.

Kupujte najmanje količine začina koje su dostupni – na taj način ćete brzo potrošiti sav začin koji kupite još dok je svež, a ako vam ustreba još – uvek možete kupiti svež.

3ead7a6076894540 shutterstock 85891357.preview Sačuvajte začine od protoka vremena

Una Hadži – Nikolić

Editors choice