Mi i dalje volimo ombre trend, a vi? Iz toga razloga, donosimo vam najslađi recept za kolačiće. Ombre kolačiće! Vrlo su jednostavni za izradu. Sve što vam treba, osim sastojaka za izradu kolačića, jesu dvije jestive boje (bijela kao temeljna i ružičasta), široki kist i mirna ruka. Ako nemate mirnu ruku, i za to imamo rješenje – papir. Kada nanesete bijelu boju na kolačiće, pričekajte da se osuši. Nakon toga na 1/3 kolačića nanesite jedan sloj boje i kratko pričekajte da se osuši. Isto ponovite i s 2/3, ali nanesite dva sloja boje. Na treći dio kolačića nanesite tri sloja boje (možete nanijeti i više slojeva boje).

Nijanse Peci sa stilom: Ombre kolačići

Izrada kolačića

120 g glatkog brašna

120 g oštrog brašna

150 g maslaca

1 jaje

150 g šećera

20 g kokosovog brašna

Maslac za premazivanje

Maslac izmrvite s brašnom. Dodajte šećer, jaja, kokosovo brašno, te umijesite prhko tijesto. Kada ga umijesite, pokriveno tijesto stavite u hladnjak na jedan sat. Kada se ohladi, tijesto razvaljajte i oblikujte okruglim kalupima. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 20 minuta.

Kada se kolačići ispeku, pustite ih da se ohlade. Potom ih obojite u bijelu jestivu boju. Pričekajte da se osuše. Nakon što se osuše, krenite s nanošenjem ružičaste boje. Zamislite kao kolačić podijeljen na tri dijela. Na prvi dio ide jedan sloj boje, na drugi dio dva sloja boje, a na treći dio tri sloja boje. Naravno, količina može varirati. Pustite da se svaki dio kolačića kratko osuši  prije nego što krenete s bojanjem sljedećeg. I voilà! Vaši ombre kolačići su gotovi! U slast!

Kolačići Peci sa stilom: Ombre kolačići

Izvor fotografije: sweetsugarbelle.com

Ela Vujanić

Comments