Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Makarone sa sirom jesu univerzalno jelo koje vole skoro svi. Nalazi se na meniju mnogih restorana, a lako ga možete napraviti i kod kuće. Glavni sastojak je sir, pored makarona, a daje ovom jelu tako posebnu notu italijanske kuhinje.

Ukoliko se ne možete pohvaliti veštinom u pripremanju kojekakvih slanih pita, evo lakog recepta za spremanje makarona. Ne brinite, niko se neće požaliti, jer ne možete pogrešiti.

Ovo jelo postalo je popularno širom Evrope, a najviše u Italiji, Francuskoj i Engleskoj. Ukoliko usavršite veštinu spremanja zapečenih makarona, postaće popularno i u vašem domu.

Nabavite malo veću tepsiju u koju će biti nalivena smesa od makarona. Pošto je napravite, stavlja se u rernu kako bi se zapekla. Pretpostavljate već da su potrebni sastojci: makarone, sir, ulje, malo soli, suncokretovog ulja i par jajeta.

Pošto smo usavršili metodu spremanja ovog ukusnog jela, moramo da napomenemo da je još 1769. Elizabet Rafald u svojoj knjizi recepata smestila i ovaj. Može se kombinovati sa različitim povrćem, salatama uz glavno jelo, ali i prezlom i parmezanom.

Istorija ovog jela govori da su ga u SAD doneli neki kolonijalni doseljenici iz Engleske, a neki navode da je Tomas Džeferson glavni krivac za pojavu makarona u Evropi.

No, da ne dužimo više sa istorijskim podacima nastanka makarona. Logičnim sledom, trebalo bi da se poslužimo. Slede makarone sa sirom, a vi se usudite da isprobate ovaj recept kod kuće.

114 Makarone sa sirom 211 Makarone sa sirom

Violeta Stojanović

Editors choice