Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Prvi deo teksta pročitajte ovde.

Dragi mladenci, uživajte u planiranju vašeg venčanja. Vodite računa o svim detaljima, pa i o vrsti i dekoraciji posluženih koktela. Predstavljamo vam zanimljivosti vezane za koktele kao i odlične predloge za njihovu dekoraciju.

Kokteli su ukusni napitci zanimljivog izgleda. Neki su slatki, neki gorki, a mogu biti pomešani sa različitim alkoholnim pićima. Postoji mnogo mogućih kako otkrivenih, tako i onih neotkrivenih kombinacija, tako da svako može da pronađe ili pak kreira koktel po sopstvenom ukusu.

Sama reč koktel (cocktail) znači petlov rep. Prema legendi, u Americi su se priređivale borbe petlova a vlasnik petla koji bi na takmičenju pobedio, imao je pravo da pobeđenom petlu iščupa rep a ostalim vlasnicima petlova je plaćao pića. Ta pića su bila mešavine različitih napitaka da bi bila raznbojna i na taj način oslikavala šarenilo petlovog repa.

Kokteli mogu biti u funkciji aperitiva ili dižestiva, dakle konzumiraju se pre ili posle jela. Oni mogu biti alkoholni ili bezalkoholni. Razlikuju se i po vremenu potrebnom za njihovo pravljenje. Neke vrste koktela se prave 15 minuta, a neke čak i preko sat vremena.

Važna je činjenica da je većina koktela bogata kalorijama. Na primer, Piña colada može da ima i do 880 kalorija, što je osam puta više od jedne čašice ruma.

Ukoliko planirate venčanje u letnjem periodu, šareni voćni kokteli su pravi izbor. Sve veći trend predstavljaju kokteli servirani u svežem voću. Kokos, dinja i lubenica u nizu su najtraženijeg voća za serviranje koktela. Kokteli ukrašeni cvećem su naprosto neodoljivi. Venčanja na otvorenom vam dopuštaju da se prepustite mašti i kreirate potpuno egzotičnu, šarenu i lepršavu temu venčanja. To podrazumeva i takvo posluženje.
Još jedan zanimljiv predlog jeste da u dekoraciju koktela ubacite tradicionalne motive. Svako venčanje bi trebalo da ima nešto plavo. Zašto to ne bi bio koktel? Kreirajte recept baziran na likerima poput Hpnotiq ili Blue Curacao. Kao tradicionalnu dekoraciju možete koristiti milje ili neki vama drag i poseban materijal.

Mašti nikad kraja. Neobične ledene kockice učiniće koktel još interesantnijim. U svaki prazan prostor u posudi za pravljenje leda ubacite po jedan mali komad voća ili pak po jednu bombonu, prelijte vodom i stavite u zamrzivač.  Kao rezultet dobićete fenomenalne kockice leda sa komadićem voća ili bombonom u sebi. Interesantno izgleda i odličnog je ukusa. Možete čak i da zaledite neki sok i da u koktel ubacite kockice zaleđenog soka. Kockice će se lagano topiti i dati predivu aromu koktelu.

slika11.jpg1 Interesantni kokteli koji će uzdrmati vaše venčanje (2. deo)

Kokteli odlično izgledaju ukoliko se dekorišu cvećem. Cvetni predlog: orhideja

slika21.jpg1 Interesantni kokteli koji će uzdrmati vaše venčanje (2. deo)

Koktelu serviranom u neodoljivom kokosu retko će ko odoleti

slika31.jpg1 Interesantni kokteli koji će uzdrmati vaše venčanje (2. deo)

Koktel u stilu “nešto plavo”

slika41.jpg1 Interesantni kokteli koji će uzdrmati vaše venčanje (2. deo)

Popularno je ubacivanje manga, zelenog limuna ili cveta hibiskusa u likere

slika51.jpg1 Interesantni kokteli koji će uzdrmati vaše venčanje (2. deo)

Pomešajte sokove različitih boja koje se slažu sa temom vašeg venčanja

slika61.jpg1 Interesantni kokteli koji će uzdrmati vaše venčanje (2. deo)

Veoma interesantna dekoracija od miljea. Gosti će biti oduševljeni

Tekst: Aleksandra Grujić

Editors choice