Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Warning: imagejpeg(/srv/wannabe/bride/wp-content/uploads/2013/06/naslov.jpg-870x350.jpg): failed to open stream: Permission denied in /srv/wannabe/bride/wp-includes/class-wp-image-editor.php on line 387

Ideja da se na venčanjima poslužuju neobični kokteli veoma je popularna među savremenim parovima, te se stoga odlučuju upravo za to. Uvodimo vas u kratku i veoma zanimljivu istoriju koktela i dajemo vam odlične predloge za njihovu dekoraciju na vašem venčanju.

Koktel je mešavina raznih jakih alkoholnih pića i likera. Svaki koktel dobija naziv po najdominantnijem sastojku.

Interesantno je da je reč “koktel”, prvi put je upotrebljena 1806. godine u jednom američkom magazinu, opisujući stimulativnu mešavinu alkohola i soka različitih aroma. U Kaliforniji 1862. godine nastao je prvi pravi koktel. Bio je to Martini. Današnji recept martinija se razlikuje od originalnog. Kroz vreme su dodati neki sastojci.

Dvadesetih godina prošlog veka, američka prohibicija, veoma je pogodovala popularizaciji koktela. Zabrana proizvodnje, distribuiranja, prodaje i točenja alkoholnih pića proizvela je veliki uspeh koktela. Alkohol je bio ilegalan, veoma ograničen i strogo kontrolisan, što je dovelo da postane slab. Kako bi popravili ukus, ljudi su počeli da mešaju različitie vrste alkohola i sokova i kokteli su postali veoma popularni, kako u Americi, tako i širom sveta. U to vreme su stvoreni neki od najpopularnijih koktela, kao što su: Margarita, Bloody Mary i Long Island.

Osamdesetih godina prošlog veka došlo je do novine što se koktela tiče. Naime, vodka, koja ranije nije bila toliko zastupljena u mešavinama, postala je sastavni deo velikog broja koktela.

Danas, spremanje koktela preraslo je u pravu umetnost. Širom sveta se barmeni takmiče se u pravljenju koktela. Takmičenja se zasnivaju na pravljenju starih tradicionalnih, kao i izmišljanju i pravljenju novih, do sada neviđenih koktela. Zanimljivo je to što se pored takmičenja u ukusima koktela, barmeni takmiče i u načinu pravljenja istih. Postoje takozvane “barmenske koreografije” u kojima se ceni kombinacija vezanih pokreta koje barmeni izvode tokom pravljenja koktela.

Dekorativni izgled koktela neizostavni je deo istog. Kreativnost za ukrašavanje koktela važna je i čini koktele zanimljivijim.

Posluživanje koktela na venčanjima postalo je trend. Činjenica je da mnogo parova želi da napravi svoj pečat prilikom dekorisanja kako koktela, tako i celog venčanja. Sve je više parova koji žele da za ceremoniju svog venčanja urade ili naprave nešto zajedničko što će predstavljati njihovo obeležje i pokazati njihovu posebnost. Igrajte se kreirajući dekoraciju i mešajući ukuse. Dekoracija koktela treba da bude u skladu sa temom venčanja. Ukoliko je tema otmena i elegantna treba da se bazirate na koktele prefinjenog izgleda bez mnogo šarenila. Postale su veoma popularne retro teme venčanja, pa ako se odlučite za tako nešto, raspitajte se kakvi su se kokteli pravili i na koji način su bili dekorisani u vreme koje predstavlja temu vašeg venčanja. Stil tog vremena unesite u svoje venčanje kroz svaki detalj, pa i kroz koktele.

slika1.jpg Interesantni kokteli koji će uzdrmati vaše venčanje (1. deo)

Koktel u čaši sa zlatnom ivicom od šećera, odličan je izbor za venčanja sa zlatno-belom temom

slika2.jpg Interesantni kokteli koji će uzdrmati vaše venčanje (1. deo)

Kreirajte meni sa različitim koktelima kojima ste dali duhovita imena

slika3.jpg Interesantni kokteli koji će uzdrmati vaše venčanje (1. deo)

Za dnevne ceremonije venčanja opredelite se za svetle koktele lakih citrusnih aroma

slika4.jpg Interesantni kokteli koji će uzdrmati vaše venčanje (1. deo)

Šarene slamčice, nacrtani likovi mladenaca i ispisana njihova imena interesantni su za goste

slika5.jpg Interesantni kokteli koji će uzdrmati vaše venčanje (1. deo)

Kreirajte podmetače na kojima su sastojci odgovarajućeg koktela, ili pak mudri ili duhoviti citati

slika6.jpg Interesantni kokteli koji će uzdrmati vaše venčanje (1. deo)

Na karticama preporučite gostima da probaju vaša omiljena pića

slika7.jpg Interesantni kokteli koji će uzdrmati vaše venčanje (1. deo)

Ceremonija venčanja i izgled koktela u stilu pedesetih godina

Tekst: Aleksandra Grujić

Editors choice