HomeMade Company nedavno je od klijenata dobio ozbiljan, ali inspirativan zadatak – želeli su da se napravi svadbena torta kakvu su na svom venčanju imali princ Vilijam i Kejt Midlton. Takva svadbena torta je vrlo atraktivna, ali zahtevna za izradu, zbog veličine i izuzetno velikog broja dekorativnih detalja.

Home Made torta11 HomeMade na zadatku: Napraviti svadbenu tortu od 150kg!

Najveći problem u pripremi bila je željena veličina torte. Naime, torta je imala 150 (nije greška – i slovima: stotinupedeset!) kilograma. Osnova, odnosno najniži, najveći i najteži sprat bio je prečnika 1,2m, a ukupna visina torte čak 1,3m!
Ovaj zahtevan i težak (i bukvalno težak!) projekat pripremila je ekipa od četiri dekoratera-poslastičara iz tima HomeMade Company, a samo proces pripreme i planiranja trajao je dve nedelje, kako bi cela konstrukcija bila postojana i kako bi torta mogla da se preveze i ukratkom roku završi i postavi u prostoru gde je svadbena proslava organizovana.
Torta je u nekoliko delova na mesto proslave prevezena u dva termo-frigo vozila, pažljivo sastavljena, nakon čega su dodati detalji i uživanje je moglo da počne.

Home Made torta21 HomeMade na zadatku: Napraviti svadbenu tortu od 150kg!

Osnovni ukus bio je Saher koji je zbog svoje strukture najzahvalniji za torte velikih dimenzija i velike težine, ali su delovi torte gde je to „konstrukcija“ omogućavala bili u drugim ukusima iz HomeMade ponude, kako bi gosti mogli uživati u što široj paleti sjajnih ukusa.
Sama veličina torte dala joj je posebno mesto u prostoru i privukla pažnju svih prisutnih, a veliki broj filigranskih detalja od nje je zaista napravio remek-delo.

Home Made torta3 HomeMade na zadatku: Napraviti svadbenu tortu od 150kg!

Nakon tradicionalnog zajedničkog sečenja prvog parčeta od strane mladenaca, svi gosti su uživali u HomeMade ukusima, pojedini su ukrasne detalje sa torte sačuvali za uspomenu, a o broju fotografija torte ne treba ni govoriti.
Veliki projekat okončan je sa velikim uspehom, uz zadovoljstvo mladenaca i njihovih porodica, svih gostiju, ali i kompletnog tima HomeMade Company koji je u praksi pokazao da je uz poznavanje svih zanatskih tajni, dobru organizaciju, kao i punu posvećenost, ljubav i strast prema poslu apsolutno sve moguće!

Home Made41 HomeMade na zadatku: Napraviti svadbenu tortu od 150kg! Home Made31 HomeMade na zadatku: Napraviti svadbenu tortu od 150kg!
Comments