Vikend je vreme za odmor, druženje sa prijateljima i porodicom, ili kratko putovanje. Ipak, vikend je i pravo vreme da sredite kuću! Pored redovnog čišćenja, pranja stvari i slaganja ormara, tokom vikenda možete i napraviti neke kreativne stari u svom domu, te učiniti nešto da vaš životni prostor izgleda lepše, ali i bude funkcionalniji.

Ovog vikenda je na redu kuhinja! Koliko god da imate mesta u ovoj prostoriji u svom domu, verovatno ga niste dobro iskoristili. Ili je sve nagurano i pretrpano, ili ste razvukli posuđe i neophodne kuhinjske alate po fiokama tako da više ni ne znate gde vam je šta.

Uradi sama Lepa a funkcionalna kuhinja 1 Uradi sama: Lepa a funkcionalna kuhinja

Zato je vreme da sve te potrebne stvari stavite sebi na videlo i to tako da to pritom izgleda lepo, skoro kao neki ukras ili umetničko delo.

Za početak, nađite zgodno mesto, odnosno prazan zid u svojoj kuhinji! Na ovaj zid ćete zašrafiti metalnu ploču sa rupicama, na koju ćete kačiti posuđe! Potrudite se da boja ove ploče bude u skladu sa ostatkom vaše kuhinje. Ploča ne mora nužno biti metalna, može biti i od dveta, ali je kombinacija metalnih i drvenih detalja ipak najbolja ideja.

Uradi sama Lepa a funkcionalna kuhinja 3 Uradi sama: Lepa a funkcionalna kuhinja

Dodatna ideja za lepši prostor je veliko ogledalo koje možete staviti na suprotan zid i tako stvoriti iluziju da je prostor mnogo veći nego što jeste.

Na pomenutu ploču zašrafite kukice i magnete na koje ćete nakačiti posuđe koje najčešće koristite.

Ispod toga stavite policu na koju možete ređati šolje i čaše koje najčešće koristite.

Uradi sama Lepa a funkcionalna kuhinja 2 Uradi sama: Lepa a funkcionalna kuhinja

Ovako ćete uvek znati gde vam stoje najpotrebnije stvari, raskrčićete lom u kuhinji a i sam prostor učiniti lepšim i udobnijim.

Lenka Gatić

Comments