Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Sigurno ste već primetili da se osećate bolje i srećnije kada se nađete okruženi cvećem. A da li ste znali da tokom rada u bašti možete izgubiti 330 kalorija? Umesto da kupujete cveće ili povrće, počnite sami da ih sadite. Ako ne računamo crno ispod noktiju, onda postoji mnogo dobrih razloga zbog koji bi trebalo da se bavite baštovanstvom.

n29665 Šest razloga zbog kojih je baštovanstvo dobro

Sagoreva kalorije

Dobra vest za sve one koji provode sate radeći u bašti: rad u bašti je vežba visokog intenziteta, tokom koje možete sagoreti čak 330 kalorija za sat vremena. To je dobar razlog da zasadite povrće ili cveće, jer će vam briga o biljkama pomoći da smršate ili održite svoju fit figuru.

Snižava krvni pritisak

Samo trideset minuta rada u bašti nekoliko puta nedeljno održava krvni pritisak u granicama. Čak je baštovansto i na listi stredstava koji se preporučuju u borbi protiv visokog pritiska. Umesto da pijete lekove, koristite prirodan način i motiku u ruke!

Pomaže imunom sistemu

Evo još jednog dobrog razloga.

Dok ste u bašti na suncu, vaš organizam proizvodi vitamin D koji je važan, jer pomaže organizmu da apsorbuje kalcijum.

On je značajan, jer je neophodan za čvrstinu kostiju i za funkcionisanje imunog sistema.

Smanjuje stres

Dok ste u bašti, pokušajte da oslušnete zvuk drveća i ptica. Ovaj prirodni lek pomoći će vam da se opustite i smanjite stres.  Neka vam rad u bašti  bude anti-stres terapija, i dok radite pokušajte da ne razmišljate o problemima i izvoru stresa.

Poboljšava seks

Studije su pokazale da rad u bašti utiče na mušku aktivnost u krevetu, zato zgrabite svog muškarca dok zajedno sadite povrće. Baštovanstvo je moderna vežba koja pomaže muškarcima da smanje rizik od impotencije.

Čini vas srećnim

Obujte svoje roze baštenske čizmice i pravac među cveće. Naučno je dokazano da se ljudi smeju i da se osećaju srećnije kada su među cvećem, i da ono pozitivno deluje na mozak. Koje je vaše omiljeno cveće?  Ovo bi trebalo da budu dovoljni razlozi da ga ove godine zasadite i uživate u njemu.

Mirjana Radojević

Editors choice