Uređenje enterijera je veoma lična stvar, jer prostor u kome boravimo treba da odražava naš ukus, a ne aktuelne trendove. Ali uvek postoje izuzeci i ono što može delovati kao greška u jednoj sobi može sjajno izgledati u drugoj.

Ali postoje one greške koje su neoprostive i koje sigurno neće dobro izgledati ni u jednoj prostoriji.

Previše detalja

Nemamo ništa protiv figurica, kutijica i ostalih ukrasa kojima ulepšavate svoj životni prostor. Vodite računa samo da ih ne gomilate, jer vaš dom nije ni muzej ni prodavnica.

Mistake Excess Knickknacks1 Sedam smrtnih grehova unutrašnje dekoracije

Uspomene

Ukoliko stavite na jednu policu i pepeljare iz Italije i vaze iz Grčke, Ajfelovu kulu koju vam je donela tetka iz Pariza i dedine jelenske rogove koje ste prefarbali i maminu staru tašnu, na šta će to ličiti. Gledajte da vam se sve slaže i da predstavlja jednu uobličenu celinu.

Solution Edited Accessories Sedam smrtnih grehova unutrašnje dekoracije

Slaganje boja

Lepo izgleda kada vam se sve boje u prostoriji slažu, ali nije lepo kada toliko preterate, pa pokupujete sve komade nameštaja u istoj nijansi. Vaš dom će ukoliko to uradite delovati dosadno i monotono.

Mistake Matching Furniture Sets 1 Sedam smrtnih grehova unutrašnje dekoracije

Kombinacija materijala

Kao što ne valja da sve bude isto i monotono, neće dobro izgledati i ako kombinujete i drvo i metal i šareni moderni tepih sa babinim starim tabureom.

Solution Eclectic Mix Sedam smrtnih grehova unutrašnje dekoracije

Veštačko cveće

I najskuplje veštačko cveće izgleda jeftino. Još ako napada prašina na njega i izbledi, pa našta će to ličiti. Kupite prirodno cveće!

Solution Low Maintenance Plants 1 Sedam smrtnih grehova unutrašnje dekoracije

Previše kablova

Em što je opasno, jer će se pre ili kasnije neko saplesti, ružno izgleda. Pronađite način da prikrijete sve te kablove i uklopite ih u prostor.

Solution Cable Camouflage Sedam smrtnih grehova unutrašnje dekoracije

Nedostatak boja

Iako mislite da je sofisticirano da imate sobu koja je potpuno bela ili u nekoj drugoj boji, to može da izgleda veoma dosadno. Neka dominira jedna boja, ali detaljima razbijte monotoniju.

Mistake Lack Color 1 Sedam smrtnih grehova unutrašnje dekoracije

Šarene tapete

Tapete mogu biti elegantan dodatak vašem domu. Učiniti da ona izgleda modernije, toplije i maštovitije, ali povedite računa da ne budu previše šarene i da njima ne morate da oblepite baš celu sobu, već samo poneki kutak.

Solution Wallpaper 1 Sedam smrtnih grehova unutrašnje dekoracije

Lenka Gatić

Comments