Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Razvoj savremenih tehnologija iznedrio je i mnoga nova zanimanja, koja do pre samo nekog vremena nisu ni postojala. Takođe, promenio je i neka postojeća. Ono što je svakako omogućio je da se većina njih obavlja od kuće. Međutim, da biste bili dovoljno produktivni u svom domu, potrebno je da napravite sebi radnu atmosferu. Takođe, važno je da organizujete prostor tako da vam jedan deo u stanu bude poslovni kutak. Ako nemate zasebnu sobu u koju biste smestili svoju kancelariju, napravite “poslovni ugao” u jednom delu svog dnevnog boravka.

Nudimo vam nekoliko saveta za uređivanje “home office”-a.

Vodite računa o osvetljenju

Najbolje bi bilo da vaš radni sto smestite ispod nekog prozora gde će vam, dok radite, dopirati dovoljno dnevne svetlosti. Međutim, ako nemate takvo mesto u kući, potrudite se da vam prostor, koji vam je radni, bude dobro osvetljen.  To znači da imate različite vrste osvetljenja od centralnog, preko perifernih. Podne i stone lampe, lusteri i zidni reflektori su dobrodošli, jer će vam oni pružiti prijatno osvetljenje koje će uticati na vašu kreativnost i raspoloženje.

Birajte prirodne materijale

Možda će nekima ovo zazvučati staromodno, s’ obzirom na to da je moderan kancelarijski nameštaj uglavnom napravljen od plastičnih materijala. Ipak, vi niste u kancelariji, nego u svojoj kući tako da će vam se nameštaj od drveta verovatno mnogo bolje uklopiti u enterijer, a pored toga je i mnogo zdraviji.

Budite praktični

Ako već imate manjak prostora, trudite se da ga iskoristite što praktičnije. Odaberite sto sa što više fioka, a iznad njega zakačite zidne police na kojima možete držati sve stvari koje vam trebaju za posao.

home office za tekst2 Saveti za rad od kuće u prijatnoj atmosferi

Oživite radni prostor biljkama

Svima je već poznato da neke kućne biljke prečišćavaju vazduh, smanjuju nivo stresa i stimulišu naš mozak da radi bolje. Zbog toga na nekoj od polica oko vašeg radnog stola stavite po koju saksiju. Ne samo da će vas stimulisati u poslu, već će vam i oplemeniti radni prostor.

Lepite motivacione poruke po zidu

Zid ispred vas, u koji se najčešće zagledate kada vam padne koncentracija dok radite, neka bude “tabla” za lepljenje raznih motivacionih rečenica i citata, koji će vas ponovo pokrenuti i inspirisati.

Igrajte se sa bojama

O uticaju boja na naše raspoloženje, čuli smo mnogo puta. Zbog toga vodite računa da vam i radni prostor bude ispunjen detaljima u bojama koje vama prijaju. Možete čak da taj deo sobe u kojem ste organizovali radni prostor, okrečite drugačije. Na taj način ćete vizuelno napraviti razliku između radnog i prostora za odmor. Vodite samo računa da nova boja bude u skladu sa bojom ostalih zidova u kući.

Olivera Denčić

Editors choice