Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

U moderno doba nema sumnje da je savremeni pokret imao uticaja na sve sfere naše svakodnevice. Od automobila, mode i tehnologije, pa sve do dizajna u arhitekturi i enterijeru. Moderno predstavlja odstupanje od tradicionalnog, ali se dovodi i u vezu sa periodom moderne, koji je trajao od dvadesetih do pedesetih godina prošlog veka. Ono što karakteriše ovu vrstu dizajna jesu veliki prozori i mnogo svetlosti, prostrane prostorije, po mogućstvu bez pregradnih zidova, nameštaj ravnih linija… Mi vam dajemo spisak od deset savremenih elemenata koje morate imati u svom domu ukoliko volite ovaj stil.

Dosta svetlosti u enterijeru

Prozori od poda do plafona, krovni prozori ili stakleni zidovi za lične prostorije odličan su izbor ukoliko želite još više svetlosti.

comtemporary home modern materials Moderni elementi koje svaki dom mora imati

Jarke boje u detaljima

Za podove, nameštaj i rasvetu koristite neutralne nijanse braon, crne i bele, a detaljima u jarkim bojama unesite živost u svoj dom. Ukoliko volite, slobodno se igrajte teksturama i dezenima.

Prirodni materijal

Nemojte prirodni materijal ograničiti samo na nameštaj od drveta, odaberite brodski pod, kožni nameštaj ili neke jednostavne elemente koji su vam neophodni. Moderna je donela novi trend upotrebe organskih materijala, kao što su drvo, kamen, tikovina, pamuk, vuna i mnogi drugi divni materijali.

contemporary home kitchen Moderni elementi koje svaki dom mora imati

Opuštenost

Dizajneri nameštaja počeli su da osmišljavaju krevete, stolove i pokućstvo koje izražavaju opušteniji pristup životu. Ornamentika je zamenjena čistim linijama, koje same po sebi pružaju osećaj ležernosti. Nameštaj je izdignut sa poda, kako bi dao utisak bestežinskog.

Brodski pod

Savremeni odraz enterijera svakako su brodski podovi fine završnice, ravni i topli, pružaju osećaj opuštenosti i prijatnosti. Sa ponekim mekanim tepihom koji vizuelno širi prostor savršeni su za dnevne boravke i trpezarije.

Otvoreni prostor

Savremeno uređeni domovi uglavnom imaju više prostorija spojenih u jednu veliku. Termin velika soba koristi se da označi dnevnu sobu, trpezariju i često i kuhinju zajedno, a u manjim stanovima često je samo kupatilo izdvojeno.

contemporary home ideas colors Moderni elementi koje svaki dom mora imati

Ravne linije u eksterijeru

Nemojte se samo fokusirati na enterijer, i eksterijer je pobegao od teških istorijskih ornamenata i klasične zgrade zamenjene su ravnim linijama. Krovovi su različiti, ali sve češće ravni, a okolina kuće je u skladu sa prirodom.

contemporary home ideas mixing old with new Moderni elementi koje svaki dom mora imati

Savremeni detalji

Posebnu pažnju posvetite savremenim detaljima u svom domu. Interesantna rasveta, staklo ili sajle umesto drvenih ograda… mogućnosti su mnoge, samo vodite računa da ne preterate, jer je minimalizam na ceni.

contemporary home interior details Moderni elementi koje svaki dom mora imati

Skrivena tehnologija

Jedna od oblasti savremenog enterijera koju svi vole jeste “skriveni detalji”. Savremeni detalji i bežični pristup komandama za kontrolu elektronike, klima uređaja, obezbeđenja, osvetljenja… svi su sakriveni lepim detaljima.

contemporary home tv wall Moderni elementi koje svaki dom mora imatiJelena Grujin

Editors choice