Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Ukoliko ne idete konstantno kod manikira, te isključivo tamo lakirate i sređujete svoje nokte, kada ih budete lakirali kod kuće, pre ili kasnije zamazaćete nešto! Prosto je nemoguće da vam na kapne kapljica laka na tepih, radni sto, parket ili da sveže nalakiranim noktima ne dodirnete svoju kosu, haljinu ili neku drugu stvar.

Kada se to desi, ne paničite, već smireno uklonite lak uz naše savete.

Lak za nokte Kako skinuti lak sa svakog materijala 1 Lak za nokte: Kako skinuti lak sa svakog materijala

Sa drveta

Ne koristite aceton kada je skidanje laka sa drvenih površina u pitanju! To će uništiti i lak na samom komadu nameštaja ili parketu koji ste isflekali, te ostaviti još gore mrlje i veći nered. Zapravo, ovu mrlju ćete jednostavno i bez posledica ukloniti ukoliko je naprskate sprejem za kosu, sačekate dvadeset sekundi, a onda jednostavno obrišete. Moguće je da ćete morati da ponovite ovaj proces nekoliko puta, ali bolje je i tako nego da uništite svoj nameštaj.

Sa garderobe

Ni u ovom slučaju se ne preporučuje korišćenje acetona. On takođe može uništiti boju vaše garderobe i ostaviti nezgodne fleke. Zato prvo probajte negde na ivici kako skidač laka za nokte deluje na određenu tkaninu, pa ako je ne uništava, onda skinite lak. Nakon toga obavezno operite tu stvar u mašini za veš. Još jedna opcija je takođe lak za kosu, ali i hemijsko čišćenje. Ako je uništena neka vredna i vama važna stvar, onda je svakako odnesite na hemijsko.

Sa kose

Ako slučajno zamažete kosu lakom za nokte i primetite to odmah, dok se još nije osušio, odstranite ga maramicom ili vatom natopljenom skidačem laka za nokte bez acetona. Ako se već stvrdnuo, stavite malo balsama ili ulja za kosu i pustite da deluje dok ne budete mogli jednostavno da odstranite stvrdnute ostatke laka sa kose.

Sa tepiha

Najvažnije je koje je boje vaš tepih. Ukoliko je beo ili neke svetlije boje, najbolje je da koristite skidač laka bez acetona. Ukoliko je tamne boje, naprskajte ga lakom za kosu ili utrljajte alkohol, a onda stvrdnule ostatke odstranite trljanjem sunđerom ili papirnim ubrusima. Ne odustajte sve dok se i poslednja čestica laka ne skine! A hoće, samo je važno biti uporan.

Lenka Gatić

Editors choice