Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Iako uvek pomislimo kako nam treba određena svota novca da bi naš dom zablistao, ovim ekonomičnim savetima pomoćićemo vam da to uradite praktično besplatno i tako uštedite vaš novac. Potrebna vam je samo dobra volja, malo vremena, i spremnosti da probate nešto novo. Kaže  se da je jesen najbolja za sitne renovacije u vašem domu, te smo mi malo istraživali i razmišljali za vas na ovu temu.

korisne stvari dom ne kosta nista 01 Korisne stvari koje možete uraditi za vaš dom a ne koštaju ništa

Sredstva za čišćenje – napravite ih sami!

Nemojte trošiti svoj novac na sredstva za čišćenje koja se nalaze u prodavnicama. Ova sredstva su puna hemikalija koje nisu zdrave za naš organizam, koštaju mnogo novca a i nisu u potpunosti efikasna. Najbolje je da pronađete par sajtova na internetu koji daju uputstva kako da sami napravite vaša dezinfikaciona sredstva. Ovakva sredstva biće ujedno i eko, što znači da neće štetiti vašem zdravlju. Pri tom uštedeće vam hrpu novca.

korisne stvari dom ne kosta nista 02 Korisne stvari koje možete uraditi za vaš dom a ne koštaju ništa

Obavite sitne kućne popravke sami

Umesto da zovete majstore za svaku sitnicu, naučite da sitne popravke u kući obavite sami. Možete kupiti knjigu koja se bavi upravo ovim temama ili slediti uputsva koje vrlo lako možete pronaći na internet sajtovima. Setite se kako skoro nikada niste zadovoljni sa popravkama koje učine majstori, da ne govorimo kako porvedete čitav dan čekajući na njih i da ste stotinu puta rekli kako bi ste vi to mnogo kvalitetnije uradili. Ne zaboravite da niko ne poznaje vaš dom kao vi, stoga zašto još uvek čekate na majstore? Nećemo pominjati znantnu uštedu vašeg novca jer vi o tome najbolje znate.

korisne stvari dom ne kosta nista 03 Korisne stvari koje možete uraditi za vaš dom a ne koštaju ništa

Dekorišitie vaš dom uz maksimalnu uštedu

Kada pomislite na nov dekor, uvek pomslite na nešto skupo. Ponekad i male stvari mogu da unesu velike promene, pronađite u bakinoj škrinji stvari koje ste odavno zatrpali, većina tih artikala mogu postati vrlo šik ako ih lepo uklopite sa dizajnom vaše sobe. U koliko imate neku staru haljinu koju više ne nosite, iskoristite materijal i sašijte jastuke ili prekrivač. Ovakav stari novitet može dodati mnogo duha i živosti u vašem domu. Ukoliko su vam pak potrebne radnje sa kreativnim stvarima, potrudite se da preko interneta pronađete one manje poznate u vašem gradu. Ne kupujte po zvučnim radnjama u koliko ne želite da za istu stvar date više novca. Neki put u malim radnjama možete pronaći baš ono što vam treba za stine pare.

korisne stvari dom ne kosta nista 04 Korisne stvari koje možete uraditi za vaš dom a ne koštaju ništa

Napravite optičku iluziju – neka vaš dom dobije na prostoru.

U koliko se vaš dom čini malim ili jednostavno želite da vizuelno izgleda veći, koristite se nekolicinom profesionalnih trikova koje možete postići sami. Neka vaši zidovi budu bele ili svetle boje, u koliko nisu, sami ih prefarbajte. Postavite što više ogledala jer ona prave iluziju većeg prostora. Dozvolite suncu da uđe u vaš dom, svetla prostorija uvek deluje veće od tamne.

Otarasite se nepotrebnih stvari

Vaš dom nije bunker ili skladište nepotrebnog materijala. Otarasite se starih nepotrebnih stvari, dotrajalih uređaja koje ne možete popraviti ili okrnjenih predmeta. Svakom domu je sa vremena na vreme potrebna čistka nakon koje će zablistati. Na ovaj način dobićete mesta za nove stvari, a i sam prostor će delovati urednije i lepše, a i vaš lični komoditet biće mnogo veći. Ovaj čin vas zaista ništa ne košta a značiće vam mnogo.

korisne stvari dom ne kosta nista 05 Korisne stvari koje možete uraditi za vaš dom a ne koštaju ništa

Nadamo se da će vam ovi naši saveti pomoći kada vas uhvati želja da nešto promenite u vašem domu.

Vanja Babić

Editors choice