Ako su namirnice u frižideru dobro organizovane i postavljene na prava mesta, hrana će duže biti sveža, a samim tim ćete uštedeti više novca.

Ako ne znate kako to da uradite, tu smo mi da vam pomognemo, te vam danas dajemo savete kako da najbolje organizujete namirnice u svom frižideru.

Svi mi imamo naviku da držimo nešto na frižideru, pa bi najbolje bilo da to budu različite sprave, ubrusi i kuvari, a nikako vino, hleb i proizvodi tog tipa.

kako da najbolje organizujete namirnice u svoj frizideru 1 Kako da najbolje organizujete namirnice u svom frižideru?

Na gornje police frižidera stavite ostatke hrane, pića, hranu koju jedete “u hodu” i biljke, dok vam u vratima frižidera mogu stajati začini, sokovi i voda. Međutim, u vrata frižidera nikako ne stavljajte jajamleko i mlečne proizvode.

Na niže police stavite jaja, mlekomlečne proizvode i sirovo meso. U ledari držite zamrznuto voće i povrće, meso, tortilje hleb, dok bi u fiokama trebalo da držite voće u jednoj, a povrće u drugoj pregradi.

kako da najbolje organizujete namirnice u svoj frizideru 2 Kako da najbolje organizujete namirnice u svom frižideru?

Među namirnicama koje možete držati u frižideru nalaze se još i orasi, puter od kikirikija i prirodna ulja, a među namirnicama koje nikako ne smete držati su paradajz, luk, bundeva i krompir.

Jasna Đorđević

Comments