Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Warning: imagejpeg(/srv/wannabe/bride/wp-content/uploads/2013/11/feng_shui6-870x350.jpg): failed to open stream: Permission denied in /srv/wannabe/bride/wp-includes/class-wp-image-editor.php on line 387

Uređenje prostora po Feng šui (Feng shui) pravilima postalo je vrlo fensi. Rezervisano za one koji imaju para i dokolice, da razmišljaju o dobroj energiji u prostoru u kome žive i rade.

Prostorno energetski neprosvećen narod naprosto rasporedi nameštaj koji ima onoliko praktično i funkcionalno koliko je moguće.

Regal mora da ide duž ovog zida, jer samo tu ima mesta, da voleli bismo američki plakar, umesto ove grdosije od pre 30 godina, ali nešto eto, nemamo kad.

Ponekad ćilim mora da stoji baš tu, da bi pokrio tu progoretinu na parketu koja je ostala kad su deca pre par godina htela da kampuju u dnevnoj sobi, pa su pokušala da zapale logorsku vatru baš tu, na parčetu parketa između tepiha i vitrine, srećom ste intervenisali pre nego što je vatrica uhvatila rese od tepiha.

I to ogledalo stvarno može samo tu da stoji, to nam je jedino u kući dovoljno veliko da možemo da se ogledamo od kolena do obrva i smetalo bi na svakom drugom mestu, a tu, naspram vrata ima i dovoljno svetla.

A tamo su ostale rupe kad se okrunio zid, jer je mali hteo da ukuca ekser, da okači svoju kolekciju peroreza, samo je umesto eksera uzeo šraf, pa eto…tu je zalepio postere, a ti perorezi vise eno tamo.

Noževi, preparirane životinje, lobanje lovačkih trofeja, starinsko vatreno oružje i sve te gadosti što muškarci vole da kače po zidovima su feng šui fujfuj. Doduše i kad je u pitanju prosto dobar ukus, isto su fujfuj. Jelenja glava sa onim ukočenim staklenim očima jednako je odvratna kao goblenčina od metar ipo koja predstavlja pikselizovanu reprodukciju neke popularne slike, kao što je Ciganka, pa još uramljena mesinganim okovom širine drvosečine šake.

feng shui stairs resized 600 Feng šui, zen bašte i ostala harmonija

Sva ta harmonija

Nožekanje i uopšte otovrena sečiva seku energiju, ogledala je odbijaju i reflektuju, instalacije svojim zračenjem utiču na energetske tokove, kao što to čine i podzemne vode i osobine tla na kome počiva vaš stambeni prostor.

Ne možete da premestite kuću, ali odgovarajućim unutrašnjim uređenjem, možete da neutrališete negativne uticaje i pojačate pozitivne.

Na mnogo načina, Feng-šui, koji poznaje energetske tokove i u rasporedu i vrsti predmeta prepoznaje prepreke, gruba presecanja i blokade za prirodno cirkulisanje energije, ima veze sa dobrim ukusom, koji podrazumeva smisao za slobodan prostor, minimalizam, svetlost, prirodne boje i materijale i prozračnu atmosferu, koja odiše vedrinom, čistoćom i ležernošću.

Međutim, sa nameštajem koji ste nasledili od babe koja nije bila ni dekorater ni Kineskinja, teško ćete postići otvorenost, prozračnost i vedrinu i prostornost.

Prosečan nameštaj koji prosečna porodica cima još iz dobrih kupovno moćnih vremena, podrazumeva bar jedan trosed i dve fotelje, kauč i bračni krevet, jedno dva regala sa prostorom u kome stoji televizor i policom  za dva reda knjiga, i ostale četrvtaste, glomazne komade koječega – masivnih stolica, od čijih ukrasnih detalja dobijate modrice na butinama ako ne sedite kao na prestolu, nego hoćete da podignete noge i ispresavijate ih jogistički, lusterčine koje bi vam slomile vrat kad bi se nešto otkačile nad vašom glavom, trpezarijske garniture, ugaone garniture….

Ako svaki put kad malo dođete do para pobacate neke grdosije i unesete nešto praktičnije, svetlije, manje impozatno, sklopivo i jednostavno, možda će vaša deca naslediti nameštaj kojim će moći da improvizuju neki feng šui.

Idealno bi bilo pozvati nekog rašljara i bioenergetičara da odrede podzemne čvorove i energetska sudaranja koja se reflektuju na vaš prostor iz tla i nekog feng šui stručnjaka i nekog savremenog dekoratera, da rasporedom nameštaja, biljaka, kristala, simboličnih i praktičnih predmeta, upotrebom prirodnih materijala i boja učine vaš prostor energetski najpovoljnijim i praktično najupotrebljivijim.

Sigurno je važno kako opremate prostor, ali važno je i kakvom sopstvenom energijom ispunjavate taj prostor i to dvoje treba da se podržavaju. U međuvremenu, dok polako izbacujete monolitne komade nameštaja, nabavite zen bašticu, a ako ste vešti, možete i da je napravite i obezbedite sebi malo energetskog fenseraja za smirivanje živaca. Pardon, energetsko balansiranje. Po baštici možete grabuljati dok smišljate kako da odložite plaćanje nekog računa ili od čega ćete sutra napraviti ručak, ili dok vodite neprijatne rodbinske razgovore telefonom.

Feng šui zahteva da samo malo raskrčite svoj život.

Kakav izazov!

Aleksina Đorđević

Editors choice