Pored kupatila, kuhinja je jedno od mesta u kući gde uvek fali prostora. Pošto, kao po običaju, žene najviše vremena provode u kuhinji kako bi napravile divna jela za svoju porodicu, njima je organizovanost na prvom mestu.

Mnoge žene imaju problem sa organizacijom i pitaju se kako da reše taj problem. Drage dame, ne tugujte i ne vodite se slepo uputstvima za projektovanje kuhinje. Sledite svoje potrebe i isplanirajte kutak na osnovu aktivnosti koje svakodnevno obavljate.

Ukoliko imate police u kuhinji, obojite zidove u istu boju kako se ne isticale i došle do izražaja činije, ali i ostale grnčarije.

– Vaša jela i činije od stakla manje se ističu, a police deluju ne toliko prenatrpano.

– Čuvanje suvih namirnica u teglama ili u drugim posudama lep je način da se organizuje špaz. Budite oprezne prilikom skladištenja i imajte na umu da to zahteva vreme i posvećenost.

148 Dobra organizacija je pola završenog posla: Kuhinja

Recepti i beleške na zidu

Divna stvar je odvojiti prostor za recepte, a takođe i izdvojiti zid na kom stoji tabla. Tu možeš napisati neke smernice, ali i stvari koje nikako ne smeš da zaboraviš. Tako divna ideja za organizovane mame.

235 Dobra organizacija je pola završenog posla: Kuhinja

Raznovrsni detalji, lepo klasifikovani

329 Dobra organizacija je pola završenog posla: Kuhinja

Jednostavna kuhinja u boji

Drage dame, vodite se mišlju da je organizovan prostor pola obavljenog posla. Premda dobro organizovana kuhinja nije garancija dobro napravljenog jela, lepo je boraviti u savršeno sređenom prostoru. Držite li se toga uvek ćete znati gde vam se nalazi tiganj za palačinke ili šerpa za čorbu.

Učinite nešto za sebe i svoje najmilije, uredite prostor!

Izvori fotografija: njamnjam.co, tidymom.net, najboljamamanasvetu.com, domuboji.blogspot.com

Violeta Stojanović

Comments