S vremena na vreme zaista je dobro izmeniti prostor u kome živite. Ukoliko samo napavite drugačiji razmeštaj, obojite zidove u različite boje, dodate pokoji zanimljivi detalj i osećaćete se bolje kada se umorni sa posla vratite kući.

Za ovo uređenje prostora u kome živite nije vam potrebno mnogo novca. Više vam je potrebna mašta i jasna ideja o tome kako sve možete da iskoristite prostor koji imate. Ako pak niste sigurni na koji način biste najbolje mogli da ulepšate svoj dom, možda će vam pomoći ove fotografije, na kojima se jasno vidi kako jednostavne prostorije sa jednostavnim, najčešće belim nameštajem bivaju modernizovane i lepše uz dodatak tek ponekih detalja u boji.

Beli veliki zid ukrasite tako što ćete napraviti veliku policu preko celog zida, na koju ćete poslagati knjige po bojama i dodati neke zanimljive ukrase i vazne. Dekoracija doma Ulepšajte prostor u kome zivite 1 Dekoracija doma: Ulepšajte prostor u kome živite

Ne samo da ćete ulepšati prostor, već ćete ga i vizuelno proširiti ukoliko u hodnik stavite veliko ogledalo. Ako želite da izgleda i elegantno i glamurozno, nabavite ogledalo u srebrnoj boji.

Dekoracija doma Ulepšajte prostor u kome zivite 2 Dekoracija doma: Ulepšajte prostor u kome živite

Dnevna soba često mora služiti i kao radna soba. Zato iskoristite prostor pametno i u ugao postavite radni sto i police u beloj boji koji neće vizuelno odskakati od ostatka nameštaja u prostoru, a ceo prostor osvežite bojom zidova i saksijama sa prirodnim biljkama.

Dekoracija doma Ulepšajte prostor u kome zivite 3 Dekoracija doma: Ulepšajte prostor u kome živite

Veliko ogledalo je trik za proširenje prostora koje možete iskoristiti i u toaletu.

Dekoracija doma Ulepšajte prostor u kome zivite 4 Dekoracija doma: Ulepšajte prostor u kome živite

I tepih može biti centralni i najupadljiviji detalj u vašoj dnevnoj sobi, samo ako odaberete pravi komad, koji će se uklopiti u ceo prostor, a opet izgledati zanimljivo i drugačije.

Dekoracija doma Ulepšajte prostor u kome zivite 6 Dekoracija doma: Ulepšajte prostor u kome živite

U kuhinji nije preporučljivo da držite tepih, ali zato pločicama možete postići isti efekat!

Dekoracija doma Ulepšajte prostor u kome zivite Dekoracija doma: Ulepšajte prostor u kome živite

Lenka Gatić

Comments