Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Ljubičasta boja simbolizuje sofisticiranost i ženstvenost, a na nekim mestima i veru. Veoma misteriozna i kraljevska boja, u prošlosti izuzetno cenjena u plemstvu. U prirodi je pronalazimo u delikatnom cveću poput lavande, orhideje, ljubičice i ljiljana. Ova boja je izvedena od veoma hladnih i veoma toplih boja tako da ima osobine i jednih i drugih i slobodno je možemo smatrati idealnom bojom.

Podeljena su mišljenja da li ova boja treba da se koristi u enterijerima, jer se smatra da u prevelikim količinama može negativno uticati i izazivati depresiju. Zaboravlja se važna činjenica da ova boja podstiče dečiju i umetničku kreativnost, a može biti i veoma ženstvena i romantična.

Kao i u svemu u životu tako ni sa ljubičastom bojom ne treba preterivati. Može biti tamna boja kada se koristi sama, ali ukoliko se kombinuje sa drugom bojom stvara veoma lep ambijent. Najlepša kombinacija je sa belom i tada predstavlja svežinu, lakoću, dobrotu, savršena je za skoro svaku prostoriju u domu. Ljubičasta i bela naglašavaju jedna drugu, dok ljubičasta i bež formiraju balans i odaju konzervativan stav u uređenju. Zanimljive kombinacije su ljubičasta i žuta, kao i ljubičasta i zelena. Sve zavisi od vašeg ukusa i želje, kao i od prostora koji uređujete. Zato slobodno unesite ljubičastu u svoj prostor, pa makar i kroz detalje.

133 Boje u enterijeru: Ljubičasta

Ljubičasta i zlatna predstavljaju kraljevsku kombinaciju, ali sa njom treba biti obazriv i imati stila

219 Boje u enterijeru: Ljubičasta

Svetloljubičasta na zidovima u spavaćoj sobi u kombinaciji sa belom i cvetnim motivima i dezenima odiše nežnošću i romantikom

315 Boje u enterijeru: Ljubičasta

Skoro svaka boja može imati i pozitivan i negativan efekat. To može biti i stvar lične prirode, naš subjektivni doživljaj određene boje. Veruje se da ljubičasta boja podstiče dečiju kreativnost

415 Boje u enterijeru: Ljubičasta

Ljubičasta i bela su najlepša kombinacija, a možete je začiniti i crvenim detaljima

512 Boje u enterijeru: Ljubičasta

Bela kao glavna boja sa ljubičastom u detaljima

Tekst: Ivana Aćimić

Editors choice