Nijedan dom nije potpun bez kutka za decu u kome ona spavaju i uče. Ukoliko ste u mogućnosti i ukoliko vaš životni prostor dozvoljava veće promene u enterijeru, ne bi bilo loše da kutak za spavanje odvojite od dela u kome vaše dete uči. Ako to ipak nije moguće, vodite se minimalističkim stavom, ali zadržite kreativnost u ostvarivanju ideja.

Najvažnija stvar u dečijoj sobi jeste osvetljenje. Potrudite se da njihov kutak prima dovoljno svetlosti tokom dana, a obezbedite i prijatno noćno osvetljenje. Na takvim detaljima ne treba štedeti. Udoban krevet i prostran deo za učenje su takođe veoma važni. Važno je imati na umu da svaki od ovih elemenata bude autentičan i udoban u isto vreme.

Interesantnu kombinaciju u enterijeru predstavljaju nijanse narandžaste, crvene i žute boje. Predlažemo vam da uz krevet za spavanje postavite police za knjige – zanimljiva štiva će vaše dete lakše držati na jednom mestu. Uz policu postavite garderober u kome će se nalaziti najosnovnija odeća. Ne bi bilo loše da u jednom posebnom kutku doma držite sve ostale dečije stvari – time ćete samo doprineti udobnosti dečijeg kutka.

Ukoliko imate dvoje dece koja dele istu prostoriju, krevete postavite jedan naspram drugog, a između njih postavite radni sto. Obratite pažnju na detalje: koristite posteljinu vedrijih boja, tepihe sa modenim šarama, police za knjige od različitih boja i materijala i slično.

137 Moderne sobe za tinejdžere

Obojite sobu veselim bojama

223 Moderne sobe za tinejdžere

Potrudite se da se police nalaze u blizini kreveta

319 Moderne sobe za tinejdžere

Kombinujte više nijansi

419 Moderne sobe za tinejdžere

Obratite pažnju na detalje

516 Moderne sobe za tinejdžere

Vodite se minimalističkim stavom

Tekst: Jovana Katić

Comments