Ah, šteta što nemate veću terasu… tu biste mnogo kretivnih ideja mogli da pretvorite u dela. Koliko ste puta ovo rekli? Veličina terase nije važna ukoliko želite da od nje napravite svoju lučnu oazu ili kutak za opuštanje.

Ono što je važno da biste stvorili svoj komforni kutak na maloj površini jeste pravi izbor boja koje mogu biti mnogo efektnije no što mislite i svega još dva ili tri detalja. Pogledajte koji su naši predlozi i inpirišite se!

Komadić raja

Zar ne izgleda preslatko? Boje su se savršeno uklopile, a detalji su ti koji su dali pravi šmek ovom malom delu vašeg sopstvenog raja.

A little piece of Heaven 1 Efektna dekoracija: Mala terasa, ali veliko uživanje

Evo jedne elegantnije varijante, koja dokazuje da je drvo uvek dobar izbor kada je u pitanju dekoracija. Ukoliko je vaša terasa manja od ove, i dalje možete iskoristi ovaj predlog, tako što ćete kombinovati manje delove nameštaja.

An Intimate Nook Efektna dekoracija: Mala terasa, ali veliko uživanje

Moć cveća

Cveće je moćan detalj koji daje život i onim najzabačenijim delovima vašeg stana, kao i onim najmanjim. Iako je ovaj prostor mali i zbijen, primetićete da se cveće nalazi na svakom mogućem mestu i terasu čini ličnom oazom.

Flower Power Decor Efektna dekoracija: Mala terasa, ali veliko uživanje

Uredna i elegantna kombinacija

Par detalja u istoj boji, uvek dobitna kombinacija crne i bele, par saksija belog cveća u crnim i belim platnenim korpama, jedan drveni stočić i stolica, nekoliko sveća, to je sve što vam treba! Nema preteranog filozofiranja, niti mnogo nauke oko ovog vrlo efektnog dekora.

Tidy and Cute Efektna dekoracija: Mala terasa, ali veliko uživanje

Kompaktni dekor

Možda je ovo najamnja terasa na svetu, baš poput vaše, ali samo par detalja može da je učini vašim omiljenim mestom u stanu. Odgovarajući dezen na omiljenoj stolici za čitanje, par limenih saksija i jedna prostirka, pogled već imate.

Compact Terrace Decor Efektna dekoracija: Mala terasa, ali veliko uživanje

Mala, ali savršena

Mnogo je razloga zbog kojih je ova terasa predivna. Kao prvo, stolice su savršen izbor za svaku terasu. Drugo, mali drveni sto je zapravo stolica sa prostorom dovoljnim za dve šolje kafe. Treće, boje, u ovom slučaju plava. Odgovarajuće boje su esencijalne.

Miniature but Perfect Efektna dekoracija: Mala terasa, ali veliko uživanje

Romatična varijanata

Kada smo kod plavog i pravog izbora boje, evo još jednog primera koliko je taj detalj efektan, pa makar vaša terasa bila i najmanja na svetu.

Romantic Balcony Efektna dekoracija: Mala terasa, ali veliko uživanje

Maja Bunčić

Comments